Jövő héten állhat bíróság elé Demeter Márta

EP választás 2019 Európai Parlament EP2019
Demeter Márta LMP
Váci Mihály kollégium
Vágólapra másolva!
Jövő hét pénteken (február 28.), 13 órakor kell Demeter Mártának megjelennie a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol előkészítő ülésen kezdődik meg a hivatali visszaélés miatt ellene indított per – értesült a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, a Központi Nyomozó Főügyészség még novemberben emelt vádat az LMP-s országgyűlési képviselővel szemben, mert tavaly szeptemberben a Magyar Honvédség működését érintő adatokról szerzett tudomást, majd azokat úgy osztotta meg közösségi oldalán, mintha egy katonai gép törvénysértő módon a miniszterelnök lányát szállította volna.

Demeter Márta Fotó: Mudra László - Origo

A vádhatóság korábbi közleménye szerint

„amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, Demeter Márta nem nyilvános adatokat adott ki".

„Az ügyészség vádiratában az új büntetőeljárási törvény rendelkezéseinek megfelelően azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a bíróság ítélje őt összesen kétmillió forint összegű pénzbüntetésre. Az országgyűlési képviselő terhére rótt hivatali visszaélés bűntette három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő" – írta novemberben a vádhatóság.

Egyébként még tavaly, miután mentelmi jogát az Országgyűlés felfüggesztette, az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Demeter Mártát, aki nem tett vallomást.