Akár havazhat is csütörtökön

Budapest, 2020. február 18. Reggeli forgalom a budai alsó rakparton 2020. február 18-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Szerda éjfélig döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, egyre több helyen várható kisebb eső, záporeső, a Dunántúli-, valamint az Északi-középhegységben havas eső. A magasabban fekvő helyeken gyenge havazás, hózápor sem kizárt - írja előrejelzésében a Országos Meteorológiai Szolgálat.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön hajnalban döntően

esőre, záporesőre, helyenként havas esőre számíthatunk,

a Dunántúli-, valamint az Északi-középhegységben havas eső, a magasabban fekvő részeken gyenge havazás, hózápor sem kizárt. Az északnyugatira, északira forduló szelet több helyen élénk, a Dunántúlon olykor erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, de a szélvédettebb nyugat-dunántúli tájakon, illetve az északi völgyekben néhol ennél hidegebb is lehet.

Reggeli forgalom a budai alsó rakparton 2020. február 18-án - Illusztráció Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Délelőtt keleten is megszűnik az eső, csökken a felhőzet. Napközben a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, majd késő délutántól a nyugati megyékben kezdődhet újabb felhősödés. Inkább csak

a keleti, északkeleti tájakon fordulhat elő néhol futó zápor, a hegyekben hózápor.

Az északnyugati, északi szél nagy területen megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, de a szélvédettebb nyugat-dunántúli tájakon, illetve az északi völgyekben néhol ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között valószínű.