Kétmillió forintra büntették Hadházyt, amiért megzavarta a parlament munkáját

ORBÁN Viktor; HADHÁZY Ákos
Budapest, 2019. október 21. Hadházy Ákos független parlamenti képviselő feliratot tart a kezében Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalása alatt az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. október 21-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Kétmillió forintra büntette Kövér László, az Országgyűlés elnöke Hadházy Ákos független képviselőt a hétfői molinós akciója miatt – tudta meg az ATV Híradója.
Vágólapra másolva!

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő feliratot tart a kezében az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. október 21-én. MTI/Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás

Mint megírtuk, hétfőn a független képviselő a kormányt támadó táblákkal próbálta megzavarni az Országgyűlés ülését. Ezeket a fideszes képviselők felszólalása alatt lógatta be a sajtópáholyból a házelnöki pulpitus fölé.

Hadházynak nem ez volt az első ilyen jellegű akciója, korábban "a lónak a faszát" feliratú táblát mutatott fel a magyar parlamentben.

Többek között emiatt szigorította az országgyűlési törvényt a Fidesz-KDNP. Nem lehet a magyar országgyűlés stílusa az erőszak és a trágárság - szögezte le akkor Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.