Törvénytelenül kaphat évi 4 milliót a II. kerület MSZP-s polgármestere

ÖRSI Gergely
Budapest, 2020. február 7. Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere az Ostrom 75 című kiállítás sajtótájékoztatóján az I. kerületi városházán 2020. február 7-én. Közös kiállítással emlékezik Budapest 1944-es ostromára az I., a II. és a XII. kerület önkormányzata. A tárlat február 8-tól 11-ig öt helyszínén, a Kapisztrán téren, az Ördögárok mellett az Akadémia Parknál, a Széll Kálmán téren, a Széna téren és a Városmajorban nyolcvan fényképen mutatja be az ostrom napjait. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Közzétették a Fővárosi Közgyűlés tagjainak vagyonnyilatkozatait, az egyik dokumentumból (4. oldal) pedig az derül ki, hogy Őrsi Gergely, a tavaly októberben megválasztott II. kerületi MSZP-s polgármester egy összeférhetetlenségi szabályt áthágva vehet fel felügyelőbizottsági elnöki fizetést – írja a Mandiner.
Vágólapra másolva!

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény (Mötv.) 72. szakasz 2. bekezdése szerint „a 3000 fő feletti lakosságszámú település főállású polgármestere – a tudományos, oktatói, lektori, szerkesztői, művészeti, jogi oltalom alá eső szellemi tevékenység és a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony kivételével – egyéb, munkavégzésre irányuló jogviszonyt nem létesíthet, más kereső foglalkozást nem folytathat, nem lehet gazdasági társaság személyesen közreműködő tagja."

Ehhez képest

az MSZP-s Őrsi Gergely a vagyonnyilatkozata szerint a FŐKERT Zrt. felügyelőbizottsági elnökeként havi bruttó 322 000 forintot visz haza.

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere Forrás: MTI/Illyés Tibor

Őrsi összeférhetetlenül felvett „kiegészítő" fizetése

éves szinten közel bruttó 4 millió forint is lehet.