Talán sosem derül ki, mi történt az eltűnt villanyszerelőkkel

Mácsik Zoltán, Orlik Vilmos
Vágólapra másolva!
Mácsik Zoltán villanyszerelő 2018. március végén tűnt el. Utoljára akkor látták, amikor É. Imrével találkozott egy benzinkúton Győrnél. A vállalkozó 3 millió forinttal tartozott a villanyszerelőnek. Egy másik eltűnt villanyszerelőnek, Orlik Vilmosnak pedig 5 éve veszett nyoma, ő is É. Imrével találkozott utoljára. A vállalkozó neki is több millióval tartozott. Egyik férfi holttestét sem sikerült még megtalálnia a hatóságoknak. Ennek ellenére arra készülnek, hogy lezárják az ügyet.
Vágólapra másolva!

A Borsot hivatalosan arról tájékoztatta a rendőrség, hogy a vizsgálat befejezése az év első felében várható azoknak az eltűnt villanyszerelőknek az ügyében, akiknek a meggyilkolásával É. Imrét gyanúsítják.

– mondta Mácsik Zoltánné a lapnak és hozzátette:

Mácsik Zoltán, Orlik Vilmos Forrás: police.hu

Áprilisban lesz két éve, hogy letartóztatták a győri vállalkozót, akit tizenhat hónap után hazaengedtek de 2019 őszén házi őrizetbe került. Ekkor azt mondta, hogy ő csak segített eltűnni a férfiaknak,

akik drogmaffia elől menekültek.

A hozzátartozók egy szavát sem hitték el.

Az eltűnt villanyszerelők rokonai már karácsonykor attól rettegtek, hogy úgy zárhatják le a nyomozást, hogy nem találják meg eltűnt szeretteiket és holttestek nélkül nem ítélik el É. Imrét. Eközben az letartóztatásból házi őrizetbe helyezett férf a börtönben mélyen vallásos lett és meghitten készülhetett a karácsonyra családjával.

A rengeteg gyanús nyom után sem tudják a férfit elítélni:

  • Mindkért férfi autóját megtalálták, Orlik Vilmosét egyenesen É. Imre unokatestvérénél, akinek azt mondta, a férfi csak megőrzésre hagyta ott az autót. Mácsik Zoltán autóját egy bontóban találták meg, ahová a rendőrök elvitték É. Imrét. A férfi nagyon zavartan viselkedett, mintha jól ismerné az ott dolgozókat.
  • Megtalálták a férfi házában Mácsik Zoltán pulóverét, amit eltűnésének napján viselt.
  • Egy helyi boltos azzal kereste meg Imre egyik alkalmazottját, aki ezután a rendőrséghez fordult, hogy a férfi

    a letartóztatása előtti napokban bement egy győri boltba, ahol többliternyi hipót és gyorsan kötő cementet vásárolt.

  • É. Imre megbukott a hazugságvizsgáló teszten is, amiről ügyvédje is nyilatkozott:
  • Orlik Vilmos fia, aki járt a férfi tanyájánál is és szomszédaival is beszélt, azt mondta,:
  • A vállalkozó a telekszomszédjától szerette volna megvásárolni a földjét. Az ikrényi nőnek nyoma veszett, miután nem ment bele az üzletbe.