A szörnyethalt kislányok apja: Eldobtam a motort, és összeroskadtam

kecskemét, vonatbaleset
Kecskemét, 2020. február 16. Vonattal ütközött személygépkocsi kettészakadt maradványai egy kecskeméti vasúti átkelőhelynél 2020. február 16-án. Az autó két utasa a helyszínen életét vesztette. MTI/Donka Ferenc
Vágólapra másolva!
A tragikus kecskeméti vonatbalesetben elhunyt kislányokat napok óta folyamatosan siratja az édesapjuk, miközben hazavárja az édesanyját, aki a vonat elé hajtott a gyerekeivel. A nagymama még kórházban van.
Vágólapra másolva!

Ahogy megírtuk, vasárnap reggel Kecskeméten egy autó, eddig tisztázatlan körülmények között, egy vonat elé hajtott. A sofőr egy 62 éves asszony volt, két utast vitt, a 8 és 11 éves unokáit.

A vonat az autó hátulját sodorta el, ahol a gyerekek ültek. Olyan súlyosan megsérültek, hogy azonnal szörnyethaltak. A nagymama viszont túlélte az ütközést, őt kórházba vitték.

Az édesapa azóta csak zokogni tud. Mindig az jár a fejében, hogy többé sosem ölelheti meg a gyerekeit. Bár a nagymama a saját lábán szállt ki az autóból, ő is megsérült és nem csak testileg.

Rettenetesen megviselték a történtek, lelkileg teljesen összetört. Azt mondják, képtelen felfogni, hogy az unokái miatta nincsenek többé.

Fia meglátogatta őt a kórházban.

- mondta a Borsnak könnyes szemmel.

Forrás: MTI/Donka Ferenc

A baleset részleteiről nem beszélnek. Szerinte, bár édesanyja nemrég újíttatta meg a jogosítványát, mindig megbízhatóan vezetett. Sokat járt mindenfelé.

– mondta a férfi.

A lányok édesanyjával jó kapcsolatban vannak, szinte óránként beszélnek.

- mondta a nő a lapnak elcsukló hangon.