Sok kétkedő embert elgondolkodtatott a kormányfő tényfeltáró előadása

Vágólapra másolva!
Dr. Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője, a parlamenti imareggelik szervezője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Nemzeti Imareggelik jelentőségéről, de szóba került a miniszterelnöki évértékelő is.
Vágólapra másolva!

A politikus, mint a parlamenti imareggelik fő szervezője elmondta, miután ma kezdődik a tavaszi ülésszak, ezért a hagyományoknak megfelelően holnap reggel veszi kezdetét az imareggelik sorozata is. Azokról, akik erre az eseményre elmennek megjegyezte, nem akar kiadni neveket, olyanokat sem, akik akár meglepetést okozhatnak a jelenlétükkel, sokkal fontosabb, ha nem külsőségek alapján ítéljük meg az embereket – tette hozzá. Kérdésre válaszolva a kormánypárti politikus azt mondta el, az imareggelik elméletileg hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a parlament hangulata ne legyen feszültségekkel terhes, van rá példa isd, hiszen nemrégiben volt szerencséje Washingtonban a Nemzeti Imareggelin jelen lenni, ahol az amerikai elnök is tiszteletét tette. Itt 168 országból gyűltek össze képviselők, szenátorok, kormánytagok.

Vejkey Imre szerint nem csak magának az imareggelinek van jelentősége, hanem azoknak a négyszemközti, nyolcszemközti, többszemközti megbeszéléseknek, amik előtte és utána vannak. Tapasztalatai szerint ezeken a beszélgetéseken az derült ki, hogy igenis tudják és ismerik Magyarországot, jelenleg azt lehet tapasztalni, hogy az Egyesült Államok feltekint Magyarországra, már csak azért is, mert Budapesten is megtartják minden év októberében a Nemzetközi Imareggelit, Washington és Berlin után.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.