Négy körözött bűnözőt fogtak a napokban

Vágólapra másolva!
Az V., a XIII. és a XIV. kerületi rendőrök négy férfit fogtak el, akik közül kettő ellen hat-hat, egy ellen tizenegy körözés volt érvényben, egy pedig már a körözési toplistán szerepelt.
Vágólapra másolva!

A zuglói körzeti megbízottak közel öt hónapos bujkálása után fogták el a 39 éves budapesti H. Lajost, akit február 10-én éjszaka a Fogarasi úton igazoltattak. A rendőrök először a megállított autó sofőrjének az iratait kérték el, majd az utasának, H. Lajosnak az iratait is. A körzeti megbízottak megállapították, hogy a férfi ellen hat körözést adtak ki, többek között

súlyos testi sértés és lopás miatt, valamint amiatt, mert nem kezdte meg a kiszabott fogházbüntetésének letöltését.

A zuglói rendőrök a férfit a kerületi rendőrkapitányságra, majd a börtönbe vitték.

A zuglói nyomozók információjának köszönhetően, a rendőrök a 46 éves P. Szilárdot,

egy körözési toplistás bűnözőt is elfogtak

február 13-án siófoki rejtekhelyén.

A XIII. kerületi rendőrök február 12-én kora délután egy benzinkúton felfigyeltek egy gyanús, külföldi rendszámú Jaguarra. A rendőrök igazoltatták a sofőrt, a 26 éves budapesti D. Károlyt és két utasát. A körzeti megbízottak megállapították, hogy D. Károly ellen is

hat elfogatóparancsot adtak ki zaklatás, kábítószer birtoklása, lopás vétség, egyedi azonosító jellel visszaélés és járművezetés bódult állapotban miatt.

Emellett megállapították, hogy jogosítvány nélkül ült a volán mögé és eltiltották a vezetéstőt, ráadásul az autót korábban már kivonták a forgalomból, a műszaki érvényessége lejárt és kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezett.

Ezeken felül az autó ülése alatt 2 gramm, alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, amelyről D. Károly azt mondta, igazoltatás előtt vette ki a zsebéből és az ülés alá dobta. A körzeti megbízottak a három férfit a kerületi rendőrkapitányságra vitték, ahol kábítószer birtoklása miatt indult ellenük eljárás. Mivel azt mondták, drogoztak, kábítószer gyorstesztet végeztettek velük, ami igazoltak, hogy igazat mondanak.

Még aznap este felmerült, tudják, hol bujkál egy tizenegyszeres bűnöző. A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a közel

három éve bujkáló, 37 éves budapesti H. Gyulát egy XXII. kerületi lakásban fogták el.

A férfit csalás miatt keresték amellett, hogy nem kezdte meg a letöltendő börtönbüntetéseit, ami akár több mint 12 év is lehet. A belvárosi nyomozók H. Gyulát a kapitányságra vitték, ahonnan azonnal átszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe.