A kormány szerint most a koronavírus elleni küzdelemről szóló tájékoztatás a legfontosabb

koronavírus
Vágólapra másolva!
Nem szólalt fel napirend előtt Orbán Viktor miniszterelnök, mert úgy ítélte meg, most a koronavírusról szóló tájékoztatás a legfontosabb. Erről pedig Kásler Miklós miniszter tud hiteles és alapos tájékoztatást adni.
Vágólapra másolva!

A koronavírusról szóló hírek hatására a kormány rögtön megkezdte a felkészülést, operatív törzs jött létre a belügyminiszter vezetésével – mondta Kásler Miklós napirend előtti felszólalásában. Az emberi erőforrások minisztere közölte, hogy

kidolgoztak egy 28 pontos akciótervet az esetleges járvány esetére.

Beszélt arról is, hogy a hatóságok már több esetben felléptek a rémhírterjesztőkkel szemben. A kormány a súlyának megfelelően kezeli a koronavírussal kapcsolatos védekezést. Fertőzött továbbra sincs Magyarországon - tette hozzá.

Ez a legfőbb cél

Juhász Hajnalka, a KDNP képviselője arról beszélt, hogy józanul és felkészülten kell várni az esetleges járványt. Fontosnak nevezte a prevenciót és a pánikkeltés elleni fellépést.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz képviselője azt mondta, hogy

Szólt arról is, hogy több ellenzéki politikus felelőtlenül viselkedett ebben a témában az elmúlt hetekben. Köszönetet mondott a kormánynak, hogy helytáll ezen a területen - tette hozzá.