Korunk legnagyobb humanitárius válságában mindenkinek van felelőssége

Vágólapra másolva!
Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a magyar kormányzati program sikerességéről, fontosságáról.
Vágólapra másolva!

A közel-keleti helyzetről azt mondta el az államtitkár, a szíriai válság egyelőre nem látszik megoldottnak, ami a keresztények helyzetét is befolyásolja. A Hungary Helps Program egyébként jelentős összegeket fordít a szír keresztények, kisebbségiek megsegítésére, ide összpontosul a második jelentősebb támogatás, az első Irak. A támogatásokról pedig azt mondta el a politikus, hogy a keresztény szervezeteken keresztül minden velük élő közösség is részesül ezekből. Mára ezt sikerült tudatosítani több országgal is, ezért is fordulhat elő, hogy egyre több állam áll a magyar kormány tervei mellé, mint Hollandia, az Egyesült Királyság, Brazília és Észtország, de támogatásáról biztosította az elképzelést az Egyesült Államok és Oroszország is.

Ugyanakkor a nagyobb nemzetközi szervezeteknél, mint az ENSZ-nél is még tapasztalható egyféle ellenállás a keresztényüldözés létének az elismerése terén, még a különböző iratokba sem engedik beletenni.

A telljes beszélgetést itt olvashatják.