Megható megemlékezés a két éve balesetben meghalt rendőrre

Mátyás Tamás Balázs
Megemlékezés Mátyás Tamás Balázs rendőr őrmester halálának kétéves évfordulóján.
Vágólapra másolva!
Mátyás Tamás Balázsra, a két éve tragikus autóbalesetben meghalt járőrre emlékeztek Újpesten - írja a police.hu.
Vágólapra másolva!

A fiatalon meghalt Mátyás Tamás Balázs posztumusz törzsőrmester halálának második évfordulóján, február 15-én 23 óra 37 perckor néma főhajtással emlékeztek a baleset helyszínén felállított kopjafánál.

A gyertyagyújtáson részt vett a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság vezetője, Buchwald Milán r. alezredes, a BRFK munkatársai, családtagok és barátok.

A család, a tragédia után létrehozta a Szolgálatteljesítés Közben Alapítványt, amely a szolgálatteljesítés közben meghalt rendőrök családtagjait támogatja.

Két évvel ezelőtt, 2018. február 15-én egy csütörtöki nap éjjelén, nem sokkal éjfél előtt a budapesti Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében ütközött össze két rendőrautó.

A balesetben Mátyás Tamás Balázs a helyszínen meghalt, további három rendőr pedig megsérült.

Pintér Sándor belügyminiszter - Papp Károly országos rendőrfőkapitány előterjesztésére - nem sokkal később "a Szolgálat halottjává nyilvánította" Mátyás Balázs Tamás rendőr őrmestert. A Budapesti Rendőr-főkapitányság káposztásmegyeri rendőrőrsének egykori járőrét a belügyminiszter soron kívül posztumusz rendőr törzsőrmesterré léptette elő.