Gyöngyösi Márton és Cseh Katalin már együtt agitál Magyarország ellen

Vágólapra másolva!
Szürreális kép tárul elénk a Magyar Hang cikkében, hiszen abból kiderül, hogy a nemrég még a zsidó képviselőket listázni akaró, és az EU-ból való kilépésre, arról való népszavazásra buzdító Gyöngyösi Márton jobbikos, és az ultraliberális, egy hete a kárpátaljai magyarok ellenében felszólaló, mindig a külföldi szövetségesek kegyeit kereső Cseh Katalin momentumos EP-képviselő most már együtt agitálnak Magyarország ellen.
Vágólapra másolva!

A Magyar Hang újságírója abban az ügyben szólaltatta meg együtt a Jobbik és a Momentum EP-képviselőjét, hogy szerintük hogyan kellene megbüntetni Magyarországot az új költségvetésben, amiért nem viselkedik szerintük megfelelően az Európai Unióban, és a magyar érdekek szerint cselekszik a miniszterelnök és a kormány.

Jakab Péter (balról) és Gyöngyösi Márton Fotó: Polyák Attila - Origo

Kicsit szürreális az a látvány, ahogy a korábban még az Országgyűlésben a "zsidók listázásáról" beszélő, teljességgel EU-ellenes Gyöngyösi Márton most együtt szervezkedik Magyarország ellen az ultraliberális Cseh Katalinnal.

Íme a 2012-es videó:

De Gyöngyösi Márton nem volt mindig ilyen megértő az Európai Unió politikájával kapcsolatban, hiszen korábban még arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy

szerinte "nyílt és részletekbe menő vitát kell indítani az Európai Unió előnyeiről és hátrányairól, a szervezet elhagyásáról szóló, a Jobbik által sürgetett népszavazás előtt."

Sőt, amiatt is panaszkodott az azóta már a balliberális kánonba könnyedén simuló Gyöngyösi, hogy míg az EU korábban a "nemzetek Európája" felé haladt, addig most már az "Európai Egyesült Államok" van kialakulóban, és emiatt el kéne hagyni az Európai Uniót.

A fenti, erősen más irányt mutató gondolatok úgy tűnik, nem nagyon zavarják az egy hete a kárpátaljai magyarok érdekeivel ellentétes véleményt megfogalmazó Cseh Katalint.

Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője a párt eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Mint emlékezetes, a Momentum politikusa a kárpátaljai magyarok magyar nyelvű oktatása melletti kiállása miatt kritizálta az Orbán-kormányt, és vette védelmébe a kijevi ukrán nacionalistákat.

Egészen pontosan Cseh azt kifogásolta, hogy a budapesti nemzeti érzelmű kormány miért lép fel a kárpátaljai magyarok anyanyelvi oktatása érdekében, illetve miért blokkolja a kisebbségellenes ukrán oktatási törvény esetleges módosításáig Kijev euroatlanti integrációját.

Sajátos az a kép, amikor két ilyen ember, az egyik egy antiszemita, a másik egy ultraliberális múlttal-jelennel, közösen támadja Magyarországot, és az ország megbüntetésének mikéntjéről beszélgetnek.