Felszámolási eljárást indítottak egy pécsi önkormányzati céggel szemben

autóbusz buszvezető bkk bkv
Budapest, 2014. október 1. Baki Béla buszvezető kezeli az információs rendszert egy 9-es BKV-buszon a Futár forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer kiépítésének befejezése alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fővárosi diszpécserközpontja előtt 2014. október 1-jén. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Tüke Busz Zrt.-nek értékesítő Bus & Coach Trade BV képviseletét ellátó ügyvéd megerősítette, felszámolási eljárást kezdeményeztek a pécsi önkormányzati céggel szemben - írja a PécsiÚjság.hu
Vágólapra másolva!

Dr. Keller Ágnes a lapnak elmondta, a Bus & Coach Trade BV képviseletében pénteken kérelmet terjesztett elő a Pécsi Törvényszéken a Tüke Busz Zrt. fizetésképtelenségének megállapítása és felszámolásának elrendelése iránt.

A felszámolási eljárásban a holland cég

77.377 euró összegű tőkekövetelést és ennek késedelmi kamatait, összesen 94.844,20 eurót (mintegy 32 millió forintot) érvényesít a Tüke Busz Zrt.-vel szemben.

A követelés 2015 óta áll fenn, mivel a Bus & Coach Trade BV által értékesített 115 darab Volvo busz vételárából a szóban forgó összeget a Tüke Busz Zrt. a mai napig nem fizette ki.

Dr. Keller Ágnes közölte azt is, hogy a Tüke korábban elismerte a tartozás tényét Gelencsér Gyula által, azonban azt többszöri felszólítás ellenére sem fizette ki.

A felszámolási eljárás megindítása előtt fizetési felszólítást küldött az ügyvéd a Tüke Busz Zrt.-nek azzal, hogy amennyiben február 10-ig nem fizetik ki a tartozást, úgy felszámolási eljárást kezdeményez velük szemben.

A Tüke Busz Zrt. erre a mai napig nem válaszolt, s mivel most sem vitatták a tartozást, erre tekintettel nyújtotta be az ügyvéd pénteken a felszámolási kérelmet a Pécsi Törvényszékre.