Baranyi Krisztina lehülyézett egy fideszes képviselőt

Baranyi Krisztina Döme Zsuzsanna
Vágólapra másolva!
A balliberális többségű ferencvárosi önkormányzat elfogadta a kerület megszorításokkal járó költségvetését, amelynek alapján a szociális támogatások nagy része a korábbi összeg felére-negyedére csökken. Ez ellen tiltakozott Gyurákovics Andrea, a nagyobbik kormánypárt önkormányzati képviselője, akit Baranyi Krisztina ellenzéki polgármester ezért egyszerűen lehülyézett.
Vágólapra másolva!

„Ez hülye!" – mondta Baranyi Krisztina a IX. kerületi képviselő-testület csütörtöki ülésén, amikor a polgári frakcióban ülő Gyurákovics Andreánál volt a szó – írja a Magyar Hírlap.

A balliberális polgármester később azzal védekezett: véletlenül bekapcsolva maradt a mikrofonja.

Baranyi Krisztina polgármester és Döme Zsuzsanna alpolgármester Forrás: Facebook

A Fidesz színeiben megválasztott Gyurákovics Andrea a kerület költségvetésének tárgyalásán éppen arról beszélt,

A Baranyi Krisztina által benyújtott költségvetés

felére-negyedére csökkenti az iskolakezdési, az időseknek járó, a lakásfelújítási, a játszótérépítési, a tömeg- és diáksport-támogatásokat,

ám a helyi Fidesz–KDNP-frakció szerint a 2019-es nagyságrendek tarthatóak lennének, s ehhez konkrét átcsoportosítási lehetőségeket is javasoltak.

Erre az ellenzéki polgármester – a hülyézés mellett – úgy reagált: ez egy „pofátlan" előterjesztés.

Mindenesetre a Baranyit támogató balliberális képviselők – annak ellenére, hogy korábban a bizottsági üléseken elutasították az előterjesztést –, végül megszavazták a költségvetést.

– nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Gyurákovics Andrea.

A hülyézéssel kapcsolatban kijelentette:

a stílus maga az ember.

Sérti az ülés méltóságát Baranyi viselkedése, a költségvetés tárgyalása komoly dolog, ennek ellenére most is folyamatosan alpolgármesterével, a kutyapárti Döme Zsuzsanna „Suzival" vihorászott, illetve a hozzászólókat minősítgette.

– közölte Gyurákovics.

Azzal kapcsolatban, hogy Baranyi javaslata alapján egyes utcákban (Ferenc körút, Ráday utca, Üllői út) a korábbi 23 óra helyett 24 óráig tarthatnának nyitva a vendéglátó egységek, a fideszes képviselő közölte, 2015 óta van hatékonyan működő, a nyitva tartást szabályozó rendelet Ferencvárosban, eszerint pénteken és szombaton éjfélig, más napokon 23 óráig engedélyezett a nyitvatartás.

– jegyezte meg Gyurákovics, hozzátéve: Baranyi azzal érvel, ezekben az utcákban már nem élnek valódi helyi lakosok, csak turisták laknak, ezért esze ágában sincs megkérdezni a ferencvárosiak véleményét.