Soros-közeli civilek, régi-új balliberálisok - ők Karácsony tanácsadói

Fővárosi Közgyűlés, Városháza, Karácsony Gergely 2019.11.27.
Vágólapra másolva!
Soros György aktivistái, és régi-új balliberálisok - Karácsony Gergely szerdán közösségi oldalán bemutatta tanácsadói stábját.
Vágólapra másolva!

A videóban felbukkant

  • Jávor Benedek, a főváros nemrégiben kinevezett brüsszeli képviselője.
  • Korányi Dávid, Bajnai Gordon egykori kül- és biztonságpolitikai főtanácsadója.
  • Erő Zoltán, Budapest új főépítésze is, aki 2004 és 2014 között, a Demszky-korszak korrupciós botrányokkal kísért csúcsberuházása, a 4-es metró generáltervezőjeként az egységes építészeti koncepcióért volt felelős.
  • Bardóczi Sándor, Budapest főkertésze, aki többször is tiltakozott a Liget Budapest Projekt ellen. A videóban a legfontosabb tennivalók közé sorolta a Városháza-parkoló megnyitását, ahol szavai szerint majd "találkozhat egymással a város és a városvezetés".
  • Ámon Ada, aki a főpolgármester klímapolitikai főtanácsadója lesz. Mint ismert, Karácsony az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjeként árnyékkormányt mutatott be, amelynek Ámon a "zöldminisztere" volt. Nem mellékes, hogy az általa vezetett Energiaklub összesen 145 ezer dollár, mintegy 37,5 millió forint támogatásban részesült Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatától 2015-2016 között.
  • Misetics Bálint szociális és lakásügyi főtanácsadó lesz a Városházán. Korábban a Város Mindenkié aktivistájaként az alanyi jogon járó pénzbeli ellátások és a kerület lakáspolitikáját alakította. Misetics volt a Soros György alapítványaihoz köthető, kormányellenes tüntetéseket szervező Hallgatói Hálózat egyik vezetője is.
  • Balogh Samu, a főpolgármester kabinetvezetője, a Le Marietta, a Járókelő blog alapítója, aki a részvételiségért felelős főtanácsadó lett.

A Magyar Nemzet cikkében kiemelte, hogy egy friss felmérés szerint a budapestieknek mindössze 43 százaléka elégedett Karácsony Gergely főpolgármesterségével, illetve 32-ről 38 százalékra emelkedett azoknak az aránya is, akik szerint a fővárosnak nem lesz elég súlya a kormánnyal szemben.