Orbán Viktor is felszólal a Fidesz mai frakcióülésén

ORBÁN Viktor
Budapest, 2020. január 9. Orbán Viktor miniszterelnök évindító nemzetközi sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2020. január 9-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A börtönbiznisz, a feltételes szabadságra bocsátás szigorítása, a migráció és Gyöngyöspata is ott van a Fidesz ma kezdődő frakcióülésének napirendjén.
Vágólapra másolva!

Szerdán kezdődik a Fidesz kihelyezett frakcióülése Balatonfüreden. A tanácskozáson felszólal Orbán Viktor miniszterelnök, aki a kormány előtt álló feladatokról tájékoztatja a képviselőket. Emellett a frakció felkészül a tavaszi parlamenti ülésszakra.

Orbán Viktor miniszterelnök Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az ülésen a tervek szerint szó lesz több olyan témáról is, amely a magyar emberek igazságérzetét sérti. Ilyen

a milliárdos iparággá vált börtönbiznisz, a feltételes szabadságra bocsátás szigorítása, ami a győri gyermekgyilkossággal kapcsolatban merült fel, a gyöngyöspatai romák kártérítésével összefüggő kérdések, továbbá a bírói korrupció gyanúja, amelyet a Szeviép-ügy hozott felszínre.

A balkáni migrációs útvonalon erősödő feszültség, a közelmúltban szerveződött migránskaraván és röszkei áttörési kísérlet miatt várhatóan a bevándorláspolitikával és határvédelemmel kapcsolatos politikai kérdések is napirendre kerülnek.