Újabb riasztást adtak ki a viharos szél miatt

vihar, eső, erős szél, Ciara, Budapest, 2020.02.10.
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Több dunántúli járásra ismét másodfokú riasztást adott ki a viharos szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden délelőtt. Az Észak-Dunántúlon akár 90 kilométer per órás lökések is lehetnek.
Vágólapra másolva!

Friss: Bár továbbra is nagy erejű a szél országszerte, az Országos Meteorológiai Szolgálat csikkentette a riasztás szintjét. A legtöbb megyében már csak citromsárga, egyes fokozatú, míg Zala megyére és Baranya megyére nincs érvényben lévő riasztás.

Másodfokú riasztást adott ki a szél miatt Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Zala és Baranya kivételével az összes többi megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Két megyére másodfokú riasztást adtak ki Fotó: Koncz Márton - Origo

Kedden reggeltől ismét sokfelé kell számítani viharossá fokozódó előbb nyugati, majd északnyugati irányba forduló szélre - írja előrejelzésében az OMSZ. Az északi országrészben elsősorban a magasabban fekvő hegyvidéki területeken 65-90 kilométer per órás,

az Észak-Dunántúlon pedig akár 90 kilométer per órás széllökések is lehetnek.

A délutáni órákban veszít erejéből a szél, de erős lökések még az éjszaka folyamán is előfordulhatnak, nagyobb eséllyel az északi országrészben és az Alföldön.