Egyre több az influenzás beteg Magyarországon

Influenza betegség  vírus

megfázás nátha láz lázas
Vágólapra másolva!
Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma Magyarországon: múlt héten 30 ezer beteg fordult a háziorvosához, ami 71 százalékos növekedés az előző heti adatokhoz képest - közölte Galgóczi Ágnes, az Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának munkatársa kedden az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

A legtöbb beteg a fővárosban, Pest és Győr-Moson-Sopron megyében van - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: a megfékezés érdekében fontos, hogy

Védőoltást beadatni már késő, így jelenleg a legjobb megelőzés a kézmosás, kézfertőtlenítés.

A védőoltást már késő beadni Forrás: Shutterstock

Galgóczi Ágnes a koronavírussal kapcsolatban elmondta, hogy továbbra sincs magyar fertőzött, és a legfrissebb adatok szerint csökken a megbetegedések száma.

Globálisan eddig 40 ezer esetet regisztráltak,

ennek 99 százalékát Kínában, 30 ezret pedig a vírus gócpontjában, Vuhanban - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy Európában még mindig kevesebb mint 50 fertőzöttet tartanak számon.

Látogatási tilalom Zalaegerszegen és Nagykanizsán is

Közben a zalaegerszegi és nagykanizsai kórházban is látogatási tilalmat rendeltek el.

Zalaegerszegen, a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban hétfőn lépett életbe

teljes körű látogatási tilalom.

Az intézmény közlése szerint megelőzés céljából rendelték el a korlátozást, a városban és térségében halmozottan előforduló influenzaszerű megbetegedések miatt.

Nagykanizsán, a Kanizsa Dorottya Kórházban kedden lépett életbe részleges látogatási tilalom az influenzás megbetegedések halmozódása miatt. A korlátozás kiterjed a krónikus belgyógyászati, a csecsemő- és gyermekgyógyászati, az intenzív terápiás, a szülészet-nőgyógyászati osztályra, valamint az újszülöttrészlegre.

Eddig összesen közel ötven intézményben rendeltek látogatási tilalmat az influenza miatt, a teljes listát itt lehet megnéni.