Minden népnek szüksége van emlékezni a hőseire

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában Grosics Gyulára emlékezve beszélt a hősökre való emlékezésről, valamint arról a téves bírósági döntésről, ami lehetővé tette, hogy a hétvégén szélsőjobboldali csoportok vonulhassanak a magyar fővárosban.
Vágólapra másolva!

A politikus, mint az Aranycsapat Emlékév Testület tagja beszámolt arról, hogy nemrégiben emlékeztek meg a 94 éve született Grosics Gyuláról, a nagy csapat kapusáról, a Fekete Párducról. Hozzátette, ő volt az Aranycsapatnak az egyik meghatározó tagja, akire akkoriban és azóta is figyel a világ. Tudni kell azt is, Grosics Gyula nem csak a sportteljesítményével alkotott maradandót, hanem az emberi magatartásával, hiszen ő a nemzeti kiállásáért, a hazafiságáért üldöztetésnek volt kitéve. Olyan ember volt, aki egész életében kiállt a nemzet futballért, de mellette a nemzet ügyeiért is.

Arra a kérdésre, hogy nem kellene-e az egykori nagy sportolók életét, teljesítményét megismertetni a mai diákokkal, a képviselő megjegyezte, minden népnek szüksége van emlékezni a hőseire, hiszen az ő példájuk tartást adnak a mának is, mint például a legidősebb olimpiai bajnok, a szerencsére még élő Keleti Ágnes. Véleménye szerint a mai fiataloknak a sport szempontjából sem csak a mában kell élnie, hanem igenis figyelni és emlékezni kell a múltra, amikor például a futball központja, a futtball 'teteje' Magyarországon volt.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.