Többmilliós evéssel-ivással ünnepelte az újbudai önkormányzat az új évet

Vágólapra másolva!
Legalább 2,6 millió forintot költött a Gyurcsány-párti László Imre által vezetett újbudai önkormányzat a polgármesteri hivatal évindító rendezvényére - tudta meg az Origo a kerülettől. Válaszukból kiderült, a meghívott vendégek az egyik budai étteremben ünnepeltek: összesen háromszázan vettek részt az eseményen, ennyi embert hívott meg Újbuda. Az önkormányzat kérésünk ellenére nem adta ki a számlákat.
Vágólapra másolva!

Közérdekű adatigényléssel fordultunk a XI. kerületi önkormányzathoz a polgármesteri hivatal januári, évadnyitó rendezvényével kapcsolatban. Azt szerettük volna megtudni, hogy

  1. mennyibe került - tételesen lebontva - az esemény megszervezése?
  2. milyen ételek közül választhattak a vendégek?
  3. összesen hányan vettek részt az eseményen?

Az önkormányzat nevében Vargáné dr. Kremzner Zsuzsanna jegyző válaszolt kérdéseinkre: szűkszavú levelében arról tájékoztatta az Origót, hogy a DK-s László Imre által vezetett önkormányzat

2 613 460 forintot költött az évindító rendezvényre,

amelyen képviselők, az önkormányzati cégek vezetői, az önkormányzat és a hivatal munkatársai vettek részt. A jegyző tájékoztatása szerint 300-an vettek részt az eseményen.

Szerettük volna megtudni a rendezvény (rész)költségeit, és hogy pontosan mit tartalmazott a menü, azonban ezekre nem, vagy nem pontosan válaszolt az önkormányzat. Előbbi kérdésünkre konkrétan nem reagáltak, utóbbira pedig elküldték az étterem honlapjának linkjét.

Továbbá azt kértük tőlük, hogy a kérdések megválaszolásán túl küldjék meg számunkra a budai étterem által kiállított számlát, annak részletezőjét; az étteremnek küldött ajánlatkérésüket és megrendelőjüket; a vendéglő ajánlatát és a rendezvényre meghívottak listáját. Ezt jogszabályi okokra hivatkozva elutasították.

Közel hárommillió forintot költött az újbudai önkormányzat az évadnyitó bulijára. A vendégek több mint száz étel közül választhattak. Illusztráció, a felvétel egy korábbi rendezvényen készült, a képen Molnár Gyula, Gurmai Zita és László Imre Forrás: Facebook

Az önkormányzati választás óta többször is téma volt a sajtóban a DK-s politikus által vezetett újbudai önkormányzat költekezése.

A balliberális többségű képviselő-testület első döntéseinek egyike az volt, hogy megduplázták az alpolgármesterek számát: amíg az előző ciklusban két helyettes segítette a fideszes Hoffmann Tamás munkáját, októbertől ez a szám négyre emelkedett László Imre mellett. Novemberben pedig azzal került be az új városvezetés a hírekbe, hogy több millió forint értékben bízta meg azt a Csányi és Zala ügyvédi irodát, amelyikkel Molnár Gyula, volt MSZP-s polgármester, is szerződött.

Most pedig kiderült, hogy az új évet közös étkezéssel ünnepelték, amit közpénzből fizettek. Hogy az újévi ünnepléssel kapcsolatos bizonyos kérdéseinkre miért nem kaptunk választ, csak találgatni tudjuk.