Azbej Tristan: Cselekvéssé kell válnia az üldözött keresztények iránti elköteleződésnek

Vágólapra másolva!
Fontos, hogy minél előbb cselekvéssé váljon az üldözött keresztények iránti elköteleződés - mondta Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár hétfőn az m1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

"A dokumentumok, ha nem követik tettek, nem érnek semmit, de Magyarország és az Egyesült Államok azon dolgozik, hogy együttműködésük jegyében minél többet tegyen a népirtást túlélt vallási kisebbségekért Irakban." - szögezte le az államtitkár.

Ismertette továbbá, hogy Magyarország és az Egyesült Államok Észak-Irak legnagyobb keresztény többségű városának (az Iszlám Állam által 2014-ben lerohant Karakosnak) az újjáépítésén dolgozik. Egy másik, népirtást elszenvedő vallási közösséget, a jazidiket is támogatják abban, hogy meg tudjanak maradni Irakban - derült ki szavaiból.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár Forrás: Facebook

Egyúttal emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államok magyar mintára indított keresztényeket megsegítő programot. Kitért arra is, hogy a vallásszabadság kérdése kiemelt téma volt a múlt heti, 68. nemzetközi imareggelin Washingtonban, ahol Magyarország képviseletében kormánypárti és ellenzéki politikusok is részt vettek. "Az imareggelire 140 országból háromezer politikus, közéleti szereplő érkezett" - mondta, megjegyezve, hogy Magyarország 25 találkozón próbált az üldözött keresztények ügyének további támogatókat megnyerni.