LMP: Nem Fekete-Győr András dönti el, hogy milyen pártokra van kereslet az ellenzéki oldalon

Vágólapra másolva!
Az LMP megütközött, a Jobbik és az MSZP nem ellenkezett Fekete-Győr András "pártbeolvasztós" nyilatkozatán - ez derül ki az ellenzéki pártok politikusaihoz intézett körkérdésünkből. Mint ismert, a Momentum elnöke több alkalommal is arról beszélt, hogy pártján és a Demokratikus Koalíción (DK) kívül más pártnak nincs helye az ellenzéki oldalon. 
Vágólapra másolva!

"Arról, hogy mely pártra van, vagy nincs kereslet, azt nem Fekete-Győr András, hanem a választók döntik el. Így történt ez 2018-ban és fog történni 2022-ben is."

Így reagált Pitz Dániel, az LMP elnökségi tagja az ellenzék 2022-es választási stratégiáját firtató kérdésünkre. A politikus a Momentum elnökének nyilatkozataira utalva leszögezte,

az ellenzéki oldalon nincs szükség taktikai kijelentésekre.

Szerinte az üzengetés helyett alternatívát kell nyújtani a választóknak, nem egymással kellene foglalkozni. Arra a kérdésünkre, hogyha megvalósulna Fekete-Győr "párteltüntetős "terve, akkor belépne-e a DK-ba, vagy a Momentumba, határozott nemmel válaszolt. "Az LMP kapcsán sem megszűnésről, sem beolvadásról és feloldódásról nincs szó, más pártba nem lépnék be, mivel nem látom azt a közeget, ahol politikai otthonra találhatnék" - fogalmazott.

Pitz Dániel, az LMP elnökségi tagja: "Arról, hogy mely pártra van, vagy nincs kereslet, azt nem Fekete-Győr András, hanem a választók döntik el" Forrás: Facebook

A Jobbik, az MSZP és az LMP képviselőitől azt szerettük volna megtudni, hogyan viszonyulnak ahhoz, hogy Fekete-Győr András szerint csak a DK-ra és a Momentumra van szükség az ellenzéki oldalon. Arra is kíváncsiak voltunk, ha beteljesedik a Momentum elnökének álma, akkor a talpon maradt két párt közül melyikbe lépnének be.

Egyedül az LMP reagált kérdéseinkre, pedig a Jobbikból Ander Balázst, Szilágyi Györgyöt és Z. Kárpát Dánielt, az MSZP-ből Hiller Istvánt, Bangóné Borbély Ildikót és Molnár Gyulát is megkerestük.

Ez annyiban nem meglepő, hogy a Jobbiknak az a Jakab Péter lett az elnöke, aki pártjának érdeke elé helyezi az ideológiamentességet, a megroppant MSZP-nek pedig egyre szűkebb a mozgástere az ellenzéki oldalon.

Mint ismert, Fekete-Győr András egy lapinterjúban arról beszélt, hogy csupán két pártra van szükség az ellenzéki oldalon, a Momentumra és a DK-ra. A beszélgetés során hozzátette, hogy "ilyen sok pártra nincs kereslet", ezért a 2022-es választás több pártnak is a véget fogja jelenteni. "Feloldódnak majd a választási együttműködésben" - tetézte az addigiakat. Később többször is megismételte álláspontját, egyik alkalommal leszögezte, a Momentum és a DK fogja meghatározni az ellenzék politikáját.