Megköszönte Ausztria, hogy Magyarország megállította a migránskaravánt

Migránsok a kelebiai határátkelőnél
Kelebia, 2020. február 7. A Szerbiából, a vajdasági Szabadkáról indult migránsmenet tagjai pihennek a Kelebia-Tompa határátkelő szerbiai oldalánál 2020. február 6-án. A szerb hatóságok buszokkal elszállították a befogadóközpontokba a migránskaraván tagjait a kelebiai határátkelőtől. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A migránsoknak a szerb-magyar határon sikeresen meghiúsított, illegális határátlépési próbálkozása kapcsán 2020. február 7-én délután Karl Nehammer osztrák belügyminiszter közleményben mondott köszönetet Magyarországnak a külső határ remek védelméért és a hatóságok közötti jól működő egyeztető mechanizmusért.
Vágólapra másolva!

Mint elmondta, „időben tájékoztatást kaptunk és szoros kapcsolatban állunk a magyar kollegákkal.

ezzel megakadályozva a migránsok továbbjutását Közép-Európába. A cél az illegális migránsok külső határ előtti megállítása és a származási országokban való biztonságos helyzet kialakítása, hogy az emberek el se induljanak a veszélyes útra"- mondta Nehammer, miután telefonon beszélt magyar kollégájával, Pintér Sándorral.

A Szerbiából, a vajdasági Szabadkáról indult migránsmenet tagjai pihennek a Kelebia-Tompa határátkelő szerbiai oldalánál 2020. február 6-án. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Ausztria számára is világos prioritás az illegális migrációval szembeni küzdelem és a határok védelme. Emiatt folyamatosan osztrák rendőröket is biztosítunk, akik főleg az észak-macedón és görög határon küzdenek az embercsempészek ellen.

Fontos, hogy ne szállítsák a migránsokat a szigetekről a szárazföldre - tette hozzá Karl Nehammer osztrák belügyminiszter.