Bombát találtak Ferencvárosban

bombát találtak ferencvárosban
Második világháborús, 200 kilogrammos, amerikai gyártmányú robbanótestet vizsgál egy tűzszerész a főváros IX. kerületében, a Timót utca 5. szám alatti ipari területen. Hasonló bombát találtak a büki iparterületen is hétfőn (korábbi felvétel, illusztráció).
Vágólapra másolva!
Második világháborús bombát találtak az egyik ferencvárosi telephelyen. A környéket lezárták a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta, hogy a rendőrség értesítette őket, hogy

a IX. kerületben, a Timót utca 5. szám alatti ipari területen, egy telephelyen bombát találtak.

Az azonosítás idejére 200 méteres sugarú körben lezárják a területet.

Információink szerint az egyik autóalkatrészekkel foglalkozó vállalat logisztikai központjában bukkantak rá a robbanófejre.

Második világháborús, 120 kilogrammos, amerikai gyártmányú robbanótest (háttérben) elszállítása előtt a főváros IX. kerületében, a Timót utca 5. szám alatti ipari területen, egy telephelyen 2020. február 7-én. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Gajdos Milán az Origónak elmondta, hogy a rendőrség jelenleg azon dolgozik, hogy lezárja a területet, a tűzszerészek ezek után fogják meghatározni, hogy milyen és mekkora bombát találtak.

Összesen 980 embernek kellett elhagynia a kijelölt területet. Gajdos Milán elmondta, hogy egy 120 kilós ameriaki, második világháborús légibombát találtak.

A rendőrség már teljesen átadta a területet a tűzszerészeknek, akik jelenleg az állapotfelismerést végzik. Ezen múlik, hogy mi fog történni a bombával a továbbiakban.

A bombában két gyújtószerkezetet találtak a tűzszerészek, jelenleg ezeket hatástalanítják, hogy szállítható állapotban legyen.

Második világháborús, 120 kilogrammos, amerikai gyártmányú robbanótestet vizsgál egy tűzszerész a főváros IX. kerületében, a Timót utca 5. szám alatti ipari területen. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A tűzszerészek mostanra sikeresen hatástalanították a bombát, amit a központi gyűjtőhelyre visznek. A lezárásokat feloldották.