Letartóztatták a salgótarjáni fosztogatókat

Vágólapra másolva!
A Salgótarjáni Járásbíróság elrendelte egy huszonhat és egy huszonkét éves férfi letartóztatását azért, mert január végén kifosztottak egy 75 éves, salgótarjáni férfit.
Vágólapra másolva!

A két támadó január végén csöngetett be a kiszemelt áldozathoz. Közölték vele, hogy a barátjukat keresik. Az idős férfi elmondta nekik, hogy fia nincs otthon. A

A férfiak elhatározták, hogy megszerzik a házban található értékeket, úgyhogy követték a szobába.

Miközben az idős férfi az ágyon ült, az egyik férfi átkutatta a szekrényre felakasztott kabátot és a benne lévő pénztárcát.

A nyugdíjas férfi közölte vele, hogy nincs pénz a tárcában, mire a társa odalépett hozzá, és pofon vágta. A két férfi ezután átkutatta a szekrényeket és a konyhát, majd, mivel péntzt nem találtak, ételeket vittek el 1700 forint értékben.

A 26 éves támadóról kiderült, hogy büntetett előéletű. Most nyomozás folyik ellene, és egy korábbi börtönbüntetését nem töltötte le, de 22 éves társát is büntették már kifosztás miatt. A bíróság egy hónapra elrendelte a két férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélyének elkerülése miatt - írja az Ügyészség oldala.