Nem veheti le a nyomkövetőt Bróker Marcsi

Kun-Mediátor Marcsika D. Sándorné csaló gyanúsított
Szolnok, 2016. december 16. D. Sándorné, a Kun-Mediátor Kft. csalás miatt keresett, Belize-ben elfogott vezetője 2016. december 16-án a Szolnoki Törvényszéken, ahol előzetes letartóztatásáról dönt a bíróság. A nő Bróker Marcsi néven vált ismertté. MTI Fotó: Mészáros János
Vágólapra másolva!
A Kun-Mediátor Kft., amit Bróker Marcsi vezetett, 15 év alatt 12 milliárd forintot csalt ki több embertől. Befektetési lehetőségeket kínált a szokásosnál nagyobb haszonnal, amelyek nem voltak valósak. A pénzt magára és a családjára költötte. Decemberben ki kellett engedni a rácsok mögül. Akkor többen azt mondták, várják, hogy kiszabaduljon. A nő ekkor bűnügyi felügyelet alá került. Mos döntenie kellett a bíróságnak, meghosszabbítsák-e ezt. 
Vágólapra másolva!

A Bróker Marcsiként elhíresült karcagi nő több mint 12 milliárd forinttal károsította meg ügyfeleit, a Kun-Mediátor Kft. vezetőjeként.

A cég tizenöt éve alatt engedély nélkül, az átlagosnál jóval kedvezőbb haszonnal kínált befektetési lehetőséget az embereknek.

Forrás: MTI/Mészáros János

De a befizetett pénzt nem fektette be, hanem elköltötte saját magára és a családjára.

2015 tavaszán eltűnt Magyarországról, és csak másfél évvel később fogták el a Karib-tengereknél, Belize-ben. Ez az az ország, amire a VV. Fanni - ügy gyanúsítottja is rákeresett a nő eltűnésének másnapján, mivel Belize-zel nincs kiadatási egyezményünk.

Az ügyészség 2017 nyarán 767 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, kétrendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésével vádolta meg a nőt.

Bár börtönbe zárták, három év után, 2019 decemberében kiengedték, és bűnügyi felügyelet alá került, ugyanis elsőfokú ítélet híján három évnél tovább nem tarthatják letartóztatás alatt.

Forrás: MTI/Mészáros János

A vád szerint Bróker Marcsit több évre elítélhetik. Az ügyészség az javasolta a bíróságnak, hogy tartsa fenn a bűnügyi felügyeletet, mivel a nőnél

fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, meg az is, hogy szabadon engedése esetén egyszerűen ott folytatná, ahol abbahagyta.

A Szegedi Ítélőtábla egyetértett az ügyészséggel, így Brókert Marcsi továbbra is bűnügyi felügyelet alatt marad.