Százmilliókat költött ingatlanjaira Gyurcsány Ferenc

GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. október 23. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtónyilatkozatot tesz a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett megemlékezésén a főváros V. kerületében, Nagy Imre szobránál 2019. október 23-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Százmilliókat költött a házaira Gyurcsány Ferenc, ezzel magyarázta Barkóczki Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője azt, hogy Gyurcsány vagyona több mint 1 milliárd forinttal csökkent. Az ugyanakkor továbbra sem derült ki, milyen ingatlant vásárol, amelynek csak a foglalója 225 millió forint.
Vágólapra másolva!

"A vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség célja a politikusok vagyongyarapodásának az ellenőrzése, nem pedig a pénzköltési szokásaik feltérképezése, tehát nem annak a vizsgálata, hogy a politikus mire költötte az adózott jövedelmét" – így reagált Barkóczi Balázs, a DK szóvivője a Világgazdaság szerdai cikkére, amelyben többek között Gyurcsány Ferenc 1,1 milliárdos vagyoncsökkenéséről írtak.

Barkóczi szerint Gyurcsány

  • adóként és egyéb közteherként befizetett 300 millió forintot
  • felesége számláján és vagyonnyilatkozatában található 200 millió forint;
  • a szemlőhegyi ház belső felújítása és átépítése 100 millió forint volt.
  • A kötcsei ház melletti újabb épület építése, valamint a tetőtér beépítése további 100 millió forintot vitt el.
  • Rendszeresen támogatja a gyerekeit és rokonait is, ez szerinte 70 millió forintot tett ki.
  • Ugyancsak 70 millió forintot eladományozott
  • Két nagyobbik gyermekének pedig a lakásvásárlására és -felújítására költött 80 millió forintot.

Barkóczki ugyanakkor arra nem válaszolt, hogy mi volt az oka annak, hogy Gyurcsány cége, az Altus Portfóliókezelő Kft. az elmúlt években veszteséget termelt, illetve láthatóan egyre csökken saját vagyona. Az sem derült ki soraiból, hogy melyik ingatlanügyletének a foglalója éri el a 225 millió forintot.