Fidesz: Karácsony azonnal hívja vissza Brüsszelből a gyalázkodó Jávort!

Vágólapra másolva!
Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője méltatlannak tartja Jávor Benedeket arra, hogy a budapestieket és a magyar fővárost képviselje Brüsszelben, mert elfogadhatatlan, közönséges bejegyzést engedett meg magának Novák Katalinnak, a külügyekért felelős Fidesz-alelnök római látogatásával kapcsolatban. Korábban Novák Katalin nyílt levelet írt Karácsonynak.
Vágólapra másolva!

Láng Zsolt szerint "az ízléstelen, nőket, édesanyákat sértő írás rávilágít, hogy

a bukott párbeszédes politikus nem Budapestért dolgozik az Európai Unióban, hanem gyűlölködik."

Közölte: arra kérik Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy vegye komolyabban saját ígéreteit, a budapestiek képviseletét, és hívja vissza a tisztségről Jávor Benedeket.

Jávor Benedek - aki Karácsony Gergely megbízásából január 1-je óta képviseli Budapestet, a budapestieket Brüsszelben - Novák Katalin keddi római, Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőnél tett látogatásának apropóján azt írta angol nyelvű Twitter-üzenetében, hogy imádkozik, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, és Novák Katalin "nehogy véletlenül egy ungabunga parti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett".

Novák Katalin: Olyan embereket nevezzen ki, akik nem gyalázzák mások méltóságát!

Novák Katalin szerdán nyílt levelet írt Karácsony Gergelynek. Ebben úgy fogalmazott,

Novák Katalin a Facebookon is közzétett levelében emlékeztet, hogy január elsejétől éppen Karácsony személyes megbízásából párttársa, a szintén „párbeszédes" Jávor Benedek képviseli Budapestet és a budapestieket Brüsszelben. A Fidesz alelnöke arra kéri Karácsonyt, hogy időben vizsgálja felül ezen döntését.

- szögezte le Novák Katalin, aki bízik benne, hogy Karácsony elhatárolódik párttársa és személyes kinevezettje mocskolódó kijelentésétől, és olyanokat bíz meg a jövőben a budapestiek képviseletével, akik nem gyűlöletet szítanak.