Veres István nyerte a Bocuse d'Or magyar döntőjét

Budapest, 2020. február 5. Az első helyezett Veres István séf (b3) és Molnár Bence commis (j3), a Bábel Budapest étterem munkatársai, a második helyezett Kelemen Roland (b2) séf és Fenyő Nándor (b1) commis, a Hunguest Hotel Aqua-Sol munkatársai munkatársai, valamint a harmadik helyezett Haraszti Zsolt séf (j2) és Kocsis Patrik commis (j1), a Société Budapest bisztró munkatársai a Bocuse D'Or magyar döntőjének eredményhirdetésén a Hungexpon rendezett Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa Szakkiállításon 2020. február 5-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Veres István, a budapesti Babel étterem séfje nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét szerdán Budapesten, így ő képviselheti az országot az európai döntőn májusban Tallinnban.
Vágólapra másolva!

A döntőbe jutásért segédjével hat séf versenyzett: Veres István mellett Palágyi Eszter (Matild Palace), Haraszti Zsolt (Société), Csik Gábor (Caviar&Bull), Huszár Tibor (Fenyves Szálloda és Konferenciaközpont) és Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol).

A második helyen Kelemen Roland és Fenyő Nándor commis, a harmadik helyen Haraszti Zsolt és Kocsis Patrik commis végzett.

A versenyzőknek két ételt kellett elkészíteniük 5 óra 35 perc alatt.

A haltál kötelező alapanyaga 6 egész pisztráng, Törley Chardonnay Brut és a meglepetés zöldség, a káposzta volt. A hústál kötelező alapanyaga 7 darab fürj, két kacsamáj és egy üveg vörösbor volt.

Az első helyezett Veres István séf (b3) és Molnár Bence commis (j3), a Bábel Budapest étterem munkatársai, a második helyezett Kelemen Roland (b2) séf és Fenyő Nándor (b1) commis, a Hunguest Hotel Aqua-Sol munkatársai munkatársai, valamint a harmadik helyezett Haraszti Zsolt séf (j2) és Kocsis Patrik commis (j1), a Société Budapest bisztró munkatársai a Bocuse D'Or magyar döntőjének eredményhirdetésén a Hungexpon rendezett Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa Szakkiállításon 2020. február 5-én. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Veres István az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy győzelme a kitartó munkának köszönhető.

- fejtette ki a séf.

Hozzátette: teljesítményével ennek ellenére nem teljesen elégedett, az európai döntőre mindent pár százalékkal még jobban kell csinálnia. "Nem hiszek a tökéletességben, a fejlődésben hiszek" - mondta Veres István.

A legjobb konyhai munkát elismerő különdíjat szintén Veres István kapta. A legjobb csapatmunka és a legjobb hústányér díját Haraszti Zsolt, a legjobb haltányérért járó elismerést Kelemen Roland kapta. A legjobb commis-nak Molnár Dávidot, Csik Gábor segédjét választották. A környezettudatosságot elismerő fenntarthatósági különdíjjal Kelemen Rolandot tüntették ki.

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia a szakácsverseny magyar döntőjét a Sirha Budapest 2020 nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás keretében, a Hungexpo területén rendezte meg.