Így ellenőrzik a Kínából érkező utasokat a budapesti repülőtéren - képek

Budapest Airport koronavírus intézkedések
Vágólapra másolva!
A múlt hét végétől minden közvetlenül Kínából érkező utast megvizsgálnak a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren a koronavírus-járvány miatt. A szűrést a Budapest Airport szerződött egészségügyi szolgáltató partnere végzi.
Vágólapra másolva!

Az utasokat a több országban már alkalmazott eljárásrendhez hasonlóan testhőmérséklet-méréssel vizsgálják. A határértéket meghaladó testhőmérséklet esetén további vizsgálatokat végeznek. A lehetséges lázas érkezőket hőkamerával is megpróbálják kiszűrni.

Vizsgálat a Liszt Ferenc Repülőtéren Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Budapest Airport már korábban közölte, hogy rendelkezik minden olyan eszközzel és felszereléssel, amellyel képes megfelelni a jogszabályoknak és tudja segíteni a hatóságok munkáját. Az üzemeltető jelentős készlettel rendelkezik a szükséges védőfelszerelésekből és a fertőtlenítéshez szükséges anyagokból, eszközökből, továbbá rendelkezésre állnak a megfelelő elkülönítő helyiségek is.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az utasforgalmi területeken a vírusölő folyékony kézfertőtlenítő szerek kihelyezését már korábban megkezdték, továbbá fokozottan ügyelnek a gyakoribb fertőtlenítő takarításra.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa kedden azt nyilatkozta, hogy a repülőtereken a lázas eseteket vizsgálják, őket ki tudják szűrni, náluk merül fel a vírusfertőzés lehetősége.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Eddig egy gyanús esetről számoltak be a hatóságok, hétfőn lázzal érkező kínai nőt különítettek el és vittek a Szent László Kórházba, de kedden reggel már csak hőemelkedése volt, és biztató, hogy nem köhög. Pontos diagnózist azonban csak a laboreredmények ismeretében közölnek majd.

Hamarosan videót is közlünk a repülőtéri ellenőrzésről.