Lehet-e a közeljövőben újabb magyar Nobel díjas?

Vágólapra másolva!
Palkovics László akadémikus, innovációs és technológiai miniszter a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a kutatásfejlesztési kapcsolatok jelentőségéről, a hazai felsőoktatás helyzetéről, valamint arról, lehet-e a közeljövőben újabb magyar Nobel díjas.
Vágólapra másolva!

A miniszter beszélt a magyar-izraeli kapcsolatokról, amelyek minden szinten kiválóak, de a tudományos, elsősorban felsőoktatási, technológiai viszonylatban is kiemelkedőek, ebben nagy szerepe volt Palkovics Lászlónak is. Mindez köszönhető annak is, hogy új módszer szerint dolgoztak mindkét fél szakértői, amibek következtében kialakult a ma nagyszerűnek mondható együttműködés. Sok területen érezhető a változás, mint például a zalaegerszegi önműködő autó pályatesztje.

Ma már szerencsére nem csak a kormányok, hanem a cégek között is mindennaposak a találkozások. A két kormány egyébként nemrégiben írt ki egy kétszer hárommillió eurós pályázatot, ahol mindkét fél a saját kutatóit finanszírozza, de a cél az együttműködés és a közös eredmények létrehozása. Mindezek mellett a felsőoktatási kapcsolatok is nagyszerűek, legutóbb a miniszter éppen a Bar Ilan Egyetemen járt, ahol sikerült különböző megállapodásokat is kötni.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.