Novák Katalin nyílt levelet írt Karácsonynak a gyalázkodó Jávor Benedek miatt

Vágólapra másolva!
Elvárom, hogy olyan embereket nevezzen ki felelős beosztásba, akik nem gyalázzák mások emberi méltóságát – olvasható abban a nyílt levélben, melyet Novák Katalin, a Fidesz külügyekért is felelős alelnöke írt Karácsony Gergely budapesti főpolgármesternek.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin a Facebookon is közzétett levelében emlékeztet, hogy január elsejétől éppen Karácsony személyes megbízásából párttársa, a szintén „párbeszédes" Jávor Benedek képviseli Budapestet és a budapestieket Brüsszelben. A Fidesz alelnöke arra kéri Karácsonyt, hogy időben vizsgálja felül ezen döntését.

Novák Katalin a Fidesz külügyekért is felelős alelnökeként Rómában találkozott Silvio Berlusconival, a Fidesz testvérpártja, a Forza Italia elnökével, Olaszország korábbi miniszterelnökével.

Ezt a találkozót egy tweetben kommentálta igen kínos módon Jávor Benedek. Angol bejegyzése magyarul így fordítható le: "Imádkozom, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, nehogy véletlenül egy ungabungaparti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett. A magyar családügyi államtitkár látogatása Silvio Berlusconinál."

Novák Katalin nyílt levelében erre reagálva írta: „(...)

az Ön által frissen kinevezett Jávor Benedek egy primitív, ocsmány üzenetet tett közzé, mely Önökhöz is méltatlan".

Novák Katalin emlékezteti Karácsonyt, hogy „kinevezése után azt mondta, hogy olyan főpolgármester szeretne lenni, aki azokat is képviseli", akik nem rá szavaztak.

- szögezte le Novák Katalin, aki bízik benne, hogy Karácsony elhatárolódik párttársa és személyes kinevezettje mocskolódó kijelentésétől, és olyanokat bíz meg a jövőben a budapestiek képviseletével, akik nem gyűlöletet szítanak.

- tette hozzá Novák Katalin.