Vágólapra másolva!
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel beszélgettünk a most induló Kormányinfó Pluszról, a pedagógusok elleni erőszakról, valamint Gyöngyöspatáról.
Vágólapra másolva!

A politika az emberekről szól, ezért az a cél, hogy minél több ember tudjon hozzászólni, visszajelzést adni és kérdezni a kormány munkájáról – mondta Szentkirályi Alexandra az Origónak a most induló Kormányinfó Pluszról. A kormányszóvivő közölte,

- ezért is vágott bele a kezdeményezésbe.

Szentkirályi Alexandra a legfontosabb kérdéseket egy videós Facebook-üzenetben válaszolja majd meg Forrás: Origo

Másrészt értelemszerűen nem tudnak mindenkihez eljutni, ezért biztosít lehetőséget arra, hogy bármilyen kormányzati témában közvetlenül neki tehessenek fel kérdéseket a magyar emberek. Ezeket a [email protected] címre és postán is el lehet küldeni - tette hozzá. Szentkirályi Alexandra arról is beszélt, hogy

Külön szólt arról is, hogy a hagyományos kormányinfó megmarad az újságírói kérdések terepének.

Nincs mentség ezekre az esetekre

A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy az iskolai és pedagógusok elleni erőszak minden formáját elítéli a kormány. Teljesen mindegy, hogy az Nagykátán vagy Gyöngyöspatán történik. Nincsen mentség ezekre az esetekre, és senki sem hivatkozhat arra, hogy milyen szociális körülmények között él az adott személy – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra.

"A gyerekeknek fontos, hogy nyugodt és jó iskolai légkörben tanulhassanak" Forrás: Origo

A kormány vizsgálja,

A gyerekeknek fontos, hogy nyugodt és jó iskolai légkörben tanulhassanak. A szülők is szeretnének meggyőződni arról, hogy gyermekeik zavartalan körülmények között töltik el iskolás napjaikat és a pedagógusok is nyugodt körülmények között szeretnék a munkájukat végezni, ezért megengedhetetlenek az ilyen események – tette hozzá.

A Fidesz támogatja a kormány fellépését

Mint arról korábban beszámoltunk, elfogadhatatlan, hogy fizikailag fenyegessék, bántalmazzák a tanárokat, nincs mentség az ilyen pedagógusok elleni erőszakos viselkedésre, sem a diáknak, sem a szülőnek. Nem mentség a szociális helyzet sem - minderről Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője beszélt annak kapcsán, hogy az elmúlt napokban több olyan eset látott napvilágot, amikor szülők vagy diákok támadtak tanárra.

Kiemelte:

az ilyen erőszakos légkör tönkreteszi nemcsak a pedagógust, hanem az osztályközösséget, akár az egész iskola légkörét is.

Ezért örömmel halljuk, hogy a kormány fel akar lépni a pedagógusbántalmazással szemben; a Fidesz és a KDNP frakciója támogatja, hogy a kormány lépéseket tegyen a pedagógusok védelméért - közölte.