Letépett tetők és kicsavart fák miatt hívták a tűzoltókat

szélvihar budapesten
A viharos szélben megsérült fát vágnak ki a tűzoltók a IV. kerületi Rózsa utcában 2020. február 4-én. Ezen a napon Budapesten dőlt meg az országos szélrekord: a János-hegyen 124 kilométeres széllökést is mértek.
Vágólapra másolva!
Garázs tetejét bontotta meg a szél, fa dőlt egy autóra. Sok munkát ad a szélvihar a tűzoltóknak Pest megyében is - olvasható a katasztrófavédelem honlapján.
Vágólapra másolva!

Szigetszentmiklóson, a Lehel utcában egy tizenöt méter magas fa gyökerestől kifordult, és rádőlt egy házra. Érden, a Garam utcában szintén kidőlt egy fa az egyik családi ház udvarán, a város hivatásos tűzoltói a helyszínen vannak.

A viharos szélben megsérült fát vágnak ki a tűzoltók a IV. kerületi Rózsa utcában 2020. február 4-én. Ezen a napon Budapesten dőlt meg az országos szélrekord: a János-hegyen 124 kilométeres széllökést is mértek. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Budaörsön, a Vasút utcában szintén tövestől fordult ki egy fa, és egy parkoló autóra zuhant.

A helyi önkéntes tűzoltók létra, kötél és láncfűrész segítségével távolítják el a több méteres fát.

Dabason, az Inárcsi úton is kidőlt egy tizenöt méter magas fa,

itt a város hivatásos tűzoltói dolgoznak a helyszínen. Szigetmonostoron, a Bem utcában egy garázs tetejét megbontotta a szél, a szentendrei hivatásos és önkéntes tűzoltók rögzítik a tetőt.

Pest megyében a tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán

- olvasható az Országos Katasztófavédelmi Főigazgatóság honlapján.