Kisiklott egy vonat Rákosrendezőnél

kisiklott vonat, Esztergom-Budapest
Vágólapra másolva!
Kisiklott egy vonat Rákosrendezőnél. Az Origo úgy tudja, hogy a kisiklott vonat utasai szerint nagy csattanás hallatszott a baleset pillanatában. A vonaton 150 utas volt. Korábban óriási késések voltak a szobi, a veresegyházi és az esztergomi vonalon. A kisiklott vonatot viszont mostanra viszont már elvontatták Rákosrendezőnél, így megindult a forgalom.
Vágólapra másolva!

Megindult Rákosrendezőn keresztül a vasúti forgalom kedden délután 4 órakor, miután elvontatták a helyszínről a kisiklott szerelvényt - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

Peiper Károly közleményében emlékeztetett: kedden délelőtt fél 10-kor Rákosrendezőnél, egy forgóvázzal kisiklott az Esztergomból a Nyugati pályaudvarra tartó, Z72-es jelzésű vonat az egyik váltónál.

A FLIRT motorvonaton mintegy 150 utas tartózkodott, ám senki sem sérült meg.

Az Origo információ szerint a baleset reggel, 9 óra 38-kor történt, a körülmények eléggé kellemetlenek voltak: az utasokat a nyílt pályán szállították át, és nagyon esett az eső.

Kisiklott vonat Rákosrendezőnél Forrás: Origo/Olvasói kép

Az utasokat a Katasztrófavédelem segítségével átszállították.

A siklás okait a hatóságok vizsgálják.

Az Origo úgy tudja, hogy óriási csattanás hallatszott a baleset előtt.

Műszaki mentés a helyszínen Forrás: Origo/Olvasói fotó

Egyes vonalakon még 20-30 perccel hosszabb a menetidő

A Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalakon délután még 20-30 perccel hosszabb a menetidő, de késő este helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés.

A Budapesti Közlekedési Központ 17 óráig fogadja el a vasúti bérleteket a 14-es villamoson és az M3 metró Nyugati és Újpest-városkapu közötti szakaszán.

Az EuroCity vonatokat is 17 óráig lehet felármentesen igénybe venni - tette hozzá.

Kisiklott vonat Forrás: Origo

A közlemény szerint a helyszíni vizsgálat előzetes megállapításai alapján

a kisiklást feltehetően az egyik váltó síntörés miatti meghibásodása okozta.

A közlemény felidézi, hogy a kisiklott szerelvény elzárta a vágányokat Rákosrendező és Angyalföld között; Rákospalota-Újpest, illetve Rákosrendező és a Nyugati pályaudvar között délelőtt pedig csak egy vágányon haladhatott a forgalom.

Emiatt a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalakon jelentős, 30-60 perces késések alakultak ki.

A vasúttársaság a kisiklást követően módosította a közlekedési rendet, hogy a korlátozások mellett is fenntartsa a közlekedést. Az esztergomi vonatok Angyalföldig, a váci és a veresegyházi vonal elővárosi járatai pedig Rákospalota-Újpest állomásig közlekedtek és onnét fordultak vissza, a váci vonalon pedig a szobi zónázókkal lehetett megtenni a Nyugati és Rákospalota-Újpest közötti szakaszt.

A Budapest-Esztergom vonal Rákosrendező és Angyalföld közötti részén pótlóbusz szállította az utasokat - ismertette a szóvivő.