Így telnek a napjaik a karanténban a Vuhanból hazatért magyaroknak

Budapest, 2020. február 2. A Honvédelmi Minisztérium (HM) által közreadott képen a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból hazatérő magyarok Budapestre érkeznek a Magyar Honvédség repülőgépével 2020. február 2-án. MTI/HM
Vágólapra másolva!
Számítógéppel játszanak, interneteznek, tévét néznek, olvasnak és sokat alszanak azok a magyarok, akik a hétvégén tértek haza a koronavírus-járvány sújtotta Vuhanból. A következő két hetet karanténban töltik majd a Dél-pesti Centrumkórházban.
Vágólapra másolva!

Jól vannak, és hétfőre már kipihenték az elmúlt hetek feszültségét és a hosszú út fáradalmait azok a magyarok, akik a hétvégén érkeztek haza Kínából - írja a Blikk. A következő két hetet egymástól is elkülönítve, karanténban töltik majd az egyszemélyes, saját fürdővel és vécével felszerelt kórteremben a Dél-pesti Centrumkórházban.

Senkivel nem találkozhatnak

– Nem lesz probléma a bezártságból, hiszen

Az itteni körülmények megnyugtatóak számukra, és kicsit olyan, mint egy szanatórium – mondta el a Blikknek dr. Szlávik János, a kórház főorvosa. A doktor azt is hozzátette, hogy a koronavírusos betegség lappangási ideje 5 nap, így hamarosan már abban is biztosak lesznek, hogy egészségesek a vuhani magyarok.

Azonban

a kezelőorvosukon és az ápolókon kívül senkivel nem találkozhatnak

ebben az időszakban. A hozzátartozók bármit beküldhetnek nekik: telefont, tévét, és így bárkivel tarthatják a kapcsolatot. Akinek a munkája megengedi, távmunkában még dolgozhat is a kórteremből.

Vasárnap értek haza

A hét magyar egy francia gép fedélzetén hagyta el Kínát, vasárnap délután érkeztek meg Franciaországba, onnan a Magyar Honvédség repülője hozta őket Budapestre.

Mielőtt gépre szálltak volna, két orvosi vizsgálaton is átestek,

és a leszálláskor sem voltak tüneteik.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) által közreadott képen a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból hazatérő magyarok Budapestre érkeznek a Magyar Honvédség repülőgépével február 2-án MTI/HM Forrás: MTI/Hm

Budapesten már az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) két, egyenként hétszemélyes szállítójárműve várta őket, ezek vitték a hazaérkezőket a Dél-pesti Centrumkórházba.