Ebbe a halmazba a Soros György nevéhez köthető szervezetek nem férnek bele

Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a civil szervezetek támogatásáról, valamint arról, hogy az állami civil alap mennyire egyedülálló elképzelés.
Vágólapra másolva!

A politikus a Nemzeti Színház vezetőjének legutóbbi nyilatkozata kapcsán, ahol azt említette meg Vidnánszky Attila, hogy a színházi tüntetések mögött is a Soros szervezetek állnak, arról beszélt, hogy nem feltétlenül egészséges, ha színházigazgatók kezdenek túlságosan politizálni. Ugyanakkor korábbi szavait is megerősítette a helyettes államtitkár, hogy ő maga is többször is beszélt a Soros György által támogatott civil szervezetekről.

A különböző intézményvezetők megnyilatkozásai azért is problémásak – emelte ki a politikus, mert ők akarva-akaratlan függési helyzetben vannak az aktuális fenntartótól, ami befolyásolhatja mondataikat, hiszen azok bekerülhetnek a politikai dimenzióba.

Szalay-Bobrovniczky Vince szerint nincsen a civil támogatások elosztásakor semmiféle megbélyegzés a Soros szervezetek irányába, már azért em, mert mint megjegyezte, az ebbe a körbe tartozók nem is fordulnak az állami alaphoz. Hozzátette, ezek a szervezetek nem is álnak rosszul, nincsenek rászorulva az állami forrásokra, amik ugyan nem csekélyek, de mégis alapvetően a kisebb civil szervezetek támogatására jött létre.

Ebbe a halmazba a Soros György nevéhez köthető szervezetek nem férnek bele, már azért sem, hiszen a NEA megjelölt egy bevételi plafont a szervezetek felé a pályázathoz, 75 millió forintot.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.