Kiderült, hogy mi okozta a Dinamó utcai tüzet

Vágólapra másolva!
Január 12-én óriási tűz volt Budapesten, az óbudai dinamó utcában. Több ház is lángolt, és a nagy hőtől egy magasfeszültségű vezeték is leszakadt. A tűzoltóknak végül sikerült megfékezniük a lángokat, de így is több család otthon nélkül maradt és egy ember megsérült. A nyomozás során kiderült, hogy pontosan mi okozta a tüzet, a rendőrség négy embert hallgatott ki gyanúsítottként.
Vágólapra másolva!

Egy faház gyulladt ki először a Dinamó utcában január 12-én, majd teljesen leégett.

A lángok viszont átterjedtek másik két házra is, és az óriási hő miatt leszakadt a magasfeszültségű vezeték is, ami ráesett a házakra és megsebesített egy férfi.

Forrás:SZABÓ GÁBOR - ORIGO

A tűzoltók nagy erőkkel mentek ki a helyszínre, áramtalanították a vezetéket majd eloltották a lángokat. A tűzvizsgálat elsődleges véleménye alapján nem merült fel bűncselekmény gyanúja, ezért a rendőrség közveszélyokozás gyanúja miatt indított nyomozást.

Az eljáráshoz kirendelt igazságügyi- és tűzvédelmi szakértő megállapította, hogy a tüzet egy szabálytalanul bekötött kályha okozta.

A kályhát és annak füstelvezető rendszerét három férfi és egy nő kötötte be szakszerűtlenül.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett közveszély okozása miatt hallgatta ki az az 50 éves H. Tibort, a 32 éves H. Lászlót, a 26 éves H. Árpádot és a 47 éves K. Bélánét.