Jakab Péter képet posztolt arról, mennyire szeretik őt a magyarok; kiderült, hogy a képen egy Jobbik-politikus van

Gyurcsány Ferenc, Jakab Péter
Vágólapra másolva!
a „Jakab Péter képet posztolt arról, mennyire szeretik őt a magyarok” kezdetű címmel megjelent cikk miatt.
Vágólapra másolva!

Helyreigazítás

Lapunk 2020.február 2.-i számában „Jakab Péter képet posztolt arról, mennyire szeretik őt a magyarok" kezdetű címmel megjelent cikkében valótlanul állítottuk, hogy a cikkben bemutatott, a madridi Barnabéu stadionban 2020.február 1-jén készült fényképen Sári Tamás, a Jobbik MM hajdúdorogi polgármester- és képviselő jelöltje látható.

"Tőletek kaptam! Köszönöm nektek, nagyon jólesik! Éljenek a magyarok!" - pénteken ezzel a kommenttel tett közzé fotót a Jobbik elnöke. A felvételen az látható, amint három férfi egy Jakab Péter feliratú piros-fehér-zöld zászlót tart a Bernabeu stadionban. A csel az egészben, hogy a felvétel jobb oldalán a Jobbik hajdúdorogi polgármesterjelöltje mosolyog.

Jakab Péter, a Jobbik frissen megválasztott elnöke péntek este közzétett posztjával azt próbálta meg demondtrálni, hogy kirívóan szeretik őt a magyar emberek.

"Tőletek kaptam! Nem Felcsútról, hanem Madridból! :) Köszönöm nektek, nagyon jólesik! Éljenek a magyarok!" - írta ahhoz a képhez, amelyen három fiatalember látható, amint egy Jakab Péter feliratú magyar zászlót tartanak a Bernabeu stadionban. Persze, egyből felmerül a kérdés: ki az, aki ilyen attrakcióval készül egy Real Madrid-meccsre. Nagy meglepetés nincs a válaszban.

Forrás: Facebook

Jobbról az első férfi ugyanis nem más, mint Sári Tamás, a Jobbik hajdúdorogi polgármester- és képviselőjelöltje - ez derül ki a Jobbik IT tavaly októberi posztjából. A jobbikos politikus egyébként nem szerepelt túl jól a választáson: 104 szavazatával, és 2.73 százalékos eredményével utolsó lett a polgármesterjelöltek versenyében.

Vagyis Jakab Facebook-posztja annyit bizonyított, hogy kirívóan szeretik őt a jobbikos politikusok - vagy legalábbis egyikük biztosan hűségesküt tett.

Sári Tamás, a Jobbik hajdúdorogi polgármester- és képviselőjelöltje Forrás: Facebook

Nem ez az első ilyen trükk a Jobbikban. Tavaly Ander Balázs, a párt újra megválasztott alelnöke, parlamenti képviselője arról posztolt, hogy sokan jelentek meg kercseligeti lakossági fórumán, csakhogy azt a tényt elhallgatta, hogy a hallgatóság javarészt a párt helyi aktivistáiból állt.

Korábban az LMP is próbálkozott hasonlóval: Vágó Gábor, a párt EP-listavezetője a választás előtt pár nappal arról írt Facebook-oldalán, hogy teljesen spontán módon beszélgetésbe kezdett egy fiatal választópolgárral a budapesti metrón, akit aztán a barátaival együtt meghívott sörözni. Mint kiderült, Vágó beszélgetőtársai között volt az LMP egyik aktivistája és a Független Diákparlament bizottsági koordinátora, így erősen kérdésessé vált a találkozó spontaneitása.