Soros jogvédői megvédték Niedermüller Pétert rasszista kijelentése után

tüntetés Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester ellen DK Demokratikus Koalíció
Vágólapra másolva!
Védelmébe vette Niedermüller Pétert Soros György egyik legismertebb hazai szervezete, a Helsinki Bizottság. A "civil jogvédő szervezet" úgy látja, szavai nem merítik ki a gyűlöletbeszéd fogalmát.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, Erzsébetváros DK-s polgármestere rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuálisokat egy televíziós műsorban. Sokan felrótták a magát "civil jogvédő emberi jogi" szervezetként jellemző Helsinkinek, hogy nem szólalt meg az ügyben.

Soros György hazai szervezete végül jókora csúszással, pénteken közzétett egy pár soros közleményt, majd ma Facebookon megint ismertette véleményét.

A Helsinki Bizottság ezúttal is védelmébe vette Niedermüllert.

Úgy látják, hogy a keresztényeket gyalázó, balliberális politikus mondata "nem éri el a zaklatás vagy gyűlöletbeszéd szintjét a jelenlegi hazai társadalmi és politikai kontextusban." Egyúttal nem mulasztották el Niedermüller Péter kijelentése kapcsán Bayer Zsoltot bírálni.

A Helsinki írásában leszögezte, hogy

  • elítéli a gyűlöletkeltést, és segíti a hátrányos megkülönböztetés áldozatait.
  • továbbra is ingyenes segítséget nyújt a gyűlölet-bűncselekmények és a hátrányos megkülönböztetés valódi áldozatainak.
  • nem követi figyelemmel az ártalmas, gátlástalan, szemforgató politikai cirkuszt"

A poszt alatti kommentfelületen többen kritizálták a szervezet hozzáállását: volt, aki kettős mércét emlegetett, és volt, aki azt írta, hogy a Helsinki nem mindenkinek nyújt kielégítő jogvédelmet.

Mint ismert, csütörtökön több ezren tüntettek Niedermüller ellen, a megmozdulás szervezői pedig további akciókat helyeztek kilátásba az elhangzottak miatt.