Fidesz: Elfogadhatatlan és felháborító a nagykátai iskolában történt támadás a tanár ellen

Czerván György államtitkár beszél FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása megnyitó politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Kiskőrös, 2017. április 8. Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára beszédet mond a VIII. Duna-Tisza közi Agrár Expo megnyitóján Kiskőrösön 2017. április 8-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
"Elfogadhatatlannak és felháborítónak tartom a nagykátai iskolában történt tanárbántalmazást, ezért arra kérem a minisztériumot és a kormányt, vizsgálják meg, mit lehet tenni az ilyen jelenségekkel szemben" - mondta Czerván György, a térség fideszes országgyűlési képviselője az MTI-nek vasárnap. 
Vágólapra másolva!

A politikus a Pest megyei településen pénteken történtekről felidézte, hogy a Nagykátai Ipari Szakközépiskolában egy diák több osztálytársa bátorítására és szeme láttára a tanórán erőszakosan provokálta, és fizikailag is fenyegette az egyik tanárt.

"Az ilyen viselkedésre nincsen mentsége sem a diáknak, sem a szülőnek, függetlenül attól, hogy ki milyen szociális körülmények között él" - fogalmazott a fideszes politikus.

Czerván György elmondta, úgy tudja, hogy a diák ellen azonnal fegyelmi eljárás indult. Hozzátette, azért kéri az illetékes minisztérium és a kormány vizsgálatát, mert

nagyon hasonlóakról számoltak be gyöngyöspatai pedagógusok, akiket - elmondásuk szerint - szóban és fizikailag is bántalmaztak roma diákok.

Péntek este egy ismeretlen férfi több szerkesztőségnek is elküldte azt a felvételt, amelyen az látható, amint a nagykátai iskola diákjai szabályszerűen nekiestek tanáruknak. Ocsmány kifejezésekkel provokálták, többek között azzal, hogy "Kapd be a f*om, megb*lak, kirúgom a szemét". A pedagógus végül kiküldte tanítványait a teremből, az azonban nem világos, hogy végül ki is mentek-e. Az egyik diák egyébként úgy tett, mintha megütné a tanárt.

Itt látható a felvétel: