Az SZDSZ egykori vezetője, Gyurcsány Ferenc volt alelnöke irányította a Momentum évértékelőjét

Vágólapra másolva!
Bauer Tamás, az SZDSZ volt országgyűlési képviselője és a Demokratikus Koalíció (DK) korábbi alelnöke is részt vett a Momentum pénteki évértékelőjén, sőt, ő irányította az eseményt - írja a Ripost. A Momentum a mai napig tagadja, hogy bármiféle köze lenne a szabad demokratákhoz és Gyurcsány Ferencékhez. 
Vágólapra másolva!

A Ripost által szombaton közzétett fényképek egyikén az látszik, hogy Bauer egy nagyobb méretű táskával érkezett az eseménynek otthont adó Európa hajóra. A lap arról is beszámolt, hogy a balliberális politikus "különböző papírokat, programtervezetnek látszó iratokat osztott szét a Momentum legfontosabb szereplőinek."

Bauer Tamás, az SZDSZ volt országgyűlési képviselője a Momentum Mozgalom pénteki évértékelőjére tart Forrás: Facebook

A szabad demokraták egykori vezetője a hátsó sorban foglalt helyet - derül ki egy másik képből. Bauer Tamás láthatóan személyesen vezényelte az eseményt- írta a Ripost tudósítója, aki hozzátette, Bauer több olyan gesztust is tett, ami egyértelműen bizonyította ezt.

A hátsó sorokban foglalt helyet Bauer Tamás Forrás: Ripost

A Momentum vezetése a mai napig tagadja, hogy bármiféle köze lenne a szabad demokratákhoz és Gyurcsány Ferencékhez. Mint ismert, korábban többször szóba került, hogy a Momentum az SZDSZ utódpártja lenne.

Bauer egyébként 1994 és 2002 között az SZDSZ országgyűlési képviselője volt. A szervezetből 2007-ben lépett ki, hogy aztán 2011-ben a DK-hoz csatlakozzon. A politikus 2014 júliusáig alelnökként dolgozott Gyurcsány Ferenc mellett.