Meggyilkolása előtt napok óta otthonában bujkált a sályi asszony

Vágólapra másolva!
A 61 éves néprajzkutató, B. Hajna holttestét csütörtökön reggel találta meg a gondozója sályi otthonában. Egy 21 éves férfi gyilkolta meg egy karóval. Az ismerősei szerint az asszony napok óta bezárkózva élt otthon, attól tartott, hogy betörnek hozzá – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

B. Hajna állítólag már napokkal a gyilkosság előtt sok időt töltött otthon bezárkózva. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy rablógyilkosság történt-e, mivel az asszony szerény körülmények között élt.

"Kevés vagyona volt, és abból is mindig adott másoknak.

Azonban az biztos, hogy nem érte volna meg betörni hozzá, és ezt mindenki tudta itt, valószínűleg a gyilkosa is.

Gondozó járt hozzá kisegíteni, az önkormányzat is segítette, ahogy tudta, szóval világos volt, hogy bár a tudása és a műveltsége hatalmas, nem veti fel a pénz" – mondta a Borsnak az asszony egyik ismerőse.

Kiderült, hogy Hajna és a gyilkosa, Dávid már régóta ismerték egymást, a férfi már járt is az otthonában, az ismerősök szerint a ház körüli munkákban segített.

Az asszony viszont az elmúlt napokban bezárkózott.

– mondta az egyik helybeli.

Ahogy azt korábban megírtuk, B. Hajna néprajzkutatót a sályi otthonában halálra verte egy karóval az egyik ismerőse, egy 21 éves férfi. A holttestét csütörtök reggel találta meg a gondozója. A rendőrség pár órán belül elfogta a gyilkost, őrizetbe vették, és javasolták a letartóztatását.