Szekszárdon is tisztogatásba kezdett a baloldali ellenzék

szekszárdi városháza
Vágólapra másolva!
Az ellenzéki többségű szekszárdi közgyűlés két önkormányzati cég vezetőjének is megszüntette a munkaviszonyát. Az előterjesztést mindenféle előzmény nélkül vették napirendre, ezután pedig szabálytalanul, zárt ülésen döntöttek róla.
Vágólapra másolva!

A testület Csillag Balázsnak, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjének munkaviszonyát február 29-ével, Bálint Zoltánnak, a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezetőjének munkaviszonyát március 31-ével szüntette meg közös megegyezéssel. A javaslatot a balliberális erőket tömörítő Éljen Szekszárd Egyesület nyolctagú képviselőcsoportjának vezetője, Bomba Gábor terjesztette elő - számol be a Magyar Nemzet.

– fogalmazott Ács Rezső Fidesz-KDNP-s polgármester.

A városvezető azt is hozzátette, hogy a vagyonkezelő élére ki is nevezték az új igazgatót, a sportközpont esetében legalább a látszatra ügyelnek, és pályáztatás útján keresik a vezetőt. Ács Rezső nem tudja, hogy ezzel vége van-e Szekszárdon a tisztogatásnak.

A szekszárdi városháza. Forrás: Wikimedia commons

Mindeközben Nagykanizsán az önkormányzat balliberális többségű közgyűlésnek harmadszor sem sikerült alpolgármestert választania a Fidesz-KDNP-s Balogh László alá. Nagykanizsa első embere ezzel kapcsolatban elmondta, hogy ő

a jogszabályok szerint eljárva tett javaslatot az alpolgármester megválasztására, de a többség titkos szavazással elutasította a jelölt személyét, Bizzer András fideszes frakcióvezetőt.

A polgármester arra számít, hogy a Zala Megyei Kormányhivatal – amely szerint a közgyűlés mulasztásos törvénysértést követett el azzal, hogy sem az alakuló ülésen, sem azt követően nem választott alpolgármestert – bírósági útra tereli az ügyet, és az eljárás végén maga nevezi ki az új helyettesét.

A Magyar Nemzet arról is ír, hogy Hódmezővásárhelyen a Márki-Zay Péter vezette, szintén balliberális többségű önkormányzat a tervek szerint mégis újraindítja a helyi médiaközpontot, noha korábban a polgármester éppen arra hivatkozva nem volt hajlandó finanszírozni a városi televízió működését, hogy nincs rá pénz. Az újraválasztása után, úgy tűnik, mégis van forrás a helyi médiára, amelyet azonban már ő épít fel.