Nyilvános Orbán Viktor, Kövér László és Áder János vagyonnyilatkozata

Vágólapra másolva!
A közjogi méltóságok közül kizárólag Áder János köztársasági elnöknek változott érdemben a vagyona, aki vett egy II. kerületi 125 négyzetméteres társasházi lakást, és 45 millió forint lakáshitelt vett fel. Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök vagyona érdemben nem változott.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök ingatlanvagyona nem változott a tavalyi évhez képest, ugyanúgy társtulajdonosa egy Budapest XII. kerületi lakóháznak, valamint egy felcsúti lakóháznak. Csökkent viszont a miniszterelnök jelzáloghitele 3,5 millióról 2,1 millióra.

Kövér László házelnök továbbra is tulajdonosa egy szigetszentmiklósi családi háznak, és egy 2014-ben vásárolt Skoda SuperB-nek.

Megnőtt a házelnök életbiztosítási összege 5 millió forintra két biztosítónál, korábban 2 millió körül volt.

Csökkent viszont a számlakövetelése a tavalyi 4 millióról 3,5 millióra. Kövér László továbbra is 10 millió forinttal tartozik a banknak.

Áder János köztársasági elnök vagyona gyarapodott egy II. kerületi 125 négyzetméteres társasházi lakással,

amelyet 2019 augusztusában vásárolt. A köztársasági elnök továbbra is tulajdonosa egy másik II. kerületi és egy kisoroszi ingatlannak. Csökkent azonban a köztársasági elnök megtakarítása, hiszen a korábbi 21 millió forint helyett már csak 3,9 millió forint van a bankszámláján, és a devizaalapú befektetései is csökkentek.

A tavalyi évhez képest a köztársasági elnöknek keletkezett 45 millió forint tartozása is lakáshitelből.