Még egy házat vett az MSZP elnöke

Tóth Bertalan, EP választás, 2019 Európai Parlament, EP2019, MSZP
Vágólapra másolva!
2019-ben az eddig is meglévő nagyszámú ingatlana (van közte erdő és telek is) mellé még egy pécsi családi ház megvételét kezdte el Tóth Bertalan, az MSZP elnöke. A szocialista képviselőcsoport legvagyonosabb tagja a zuglói Tóth Csaba, akinek tavaly 32 millió forinttal nőtt a különféle értékpapírokban lévő vagyona, így pedig már több mint 220 milliója van a rengeteg ingatlan mellett. 
Vágólapra másolva!

Az MSZP-s elnök Tóth Bertalan meglepően vagyonos ember a 2019-es nyilatkozata alapján. Egy pécsi lakóház tulajdonosa felerészben, de emellett bevallott még egy erdőt és hétvégi házat, és több pécsi ingatlant is a szocialisták frakcióvezetője.

Az is kiderült a nyilatkozatából, hogy folyamatban van egy 154 négyzetméteres pécsi családi ház megvétele is a részéről. Annak felerészben lesz a tulajdonosa.

Tavaly bérelt magának egy Volkswagen Sharant a szocialisták elnöke. Van egy 2,2 millió forintos és egy 70 592 eurós életbiztosítása is. Míg 2018-ban 4 milliós készpénzvagyona mellett volt egy 650 ezer forintnyi követelése egy pénzintézettel szemben, valamint egy másik 12 milliós követelése is, addig tavaly már csak egy 7 millió forintos követelése volt. Mindezek mellett csak 400 ezer forint tartozása van Tóthnak.

Tóth Bertalan egy újabb ingatlan megszerzésébe fogott Fotó: Szabó Gábor - Origo

Nagyot nőtt a zuglói szocialista képviselő vagyona

Tóth Bertalannál is jóval gazdagabb a zuglói képviselő, Tóth Csaba. Még 2018-ban felerészben vásárolt egy 84 négyzetméteres budapesti társasházat, és örökölt felerészben egy zalaegerszegi 584 négyzetméteres területet, rajta egy lakóházzal. Tulajdonában van felerészben egy 112 négyzetméteres társasház Budapesten és egy másik 51 négyzetméteres társasház Budapesten. Bük és Sopron településen is tulajdonosa egy-egy ingatlannak.

A zuglói MSZP-s képviselőnek 2018-ban még csak 190 millió forintja volt különféle értékpapírokban. Tavaly már több mint 222 millió forintja volt,

és ezenfelül rendelkezett egy több mint 22 millió forintnyi számlaköveteléssel is.