Fidesz: Az ügyvédek hozzák nyilvánosságra, mennyit kerestek a börtönbizniszen!

2020.02.01. 12:24

A Fidesz továbbra is követeli, hogy az ügyvédek hozzák nyilvánosságra, mennyit kerestek a börtönbizniszen - mondta Budai Gyula a párt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten sajtótájékoztatón.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, a börtönbizniszről bebizonyosodott, hogy az nem egy városi legenda, hanem valós tény, miután az Igazságügyi Minisztérium megerősítette"feketén-fehéren kimutatható, hogy az ügyvédeknél landolt a börtönkártérítésre kifizetett összegek több mint 60 százaléka". 

Kiemelte, a tízmilliárdos iparágon leginkább az ügyvédek, ezen belül pedig a baloldalhoz és a Soros-hálózatokhoz köthető ügyvédek gazdagodtak meg, egyenként százmilliókat is kereshettek.

"Becslések szerint félmilliárdot kaszált Magyar György ügyvéd, aki mellesleg ellenzéki politikusként a 2018-as országgyűlési választáson az MSZP-Párbeszéd színeiben indult képviselőjelöltként, azon kívül Karácsony Gergely főpolgármester bizalmasa, illetve Demszky Gábor jogi képviseletét is ellátta  - mondta Budai Gyula.

Magyar György a tavalyi önkormányzati választások előtt egyeztet Karácsony Gergellyel és Gyurcsány FerenccelForrás: MTI/Balogh Zoltán

Hangsúlyozta, Magyar György az egyike azoknak az ügyvédeknek, akik futószalagon gyártják a magyar állam elleni pereket és az egyik legnagyobb nyertese a börtönbiznisznek. Ráadásul arról is hallani, hogy a dörzsölt ügyvédek nemcsak a magyar államot károsították meg, de még saját ügyfeleiket is átverték és a nekik megítélt kártérítési összegek egy részét nem fizették ki  - tette hozzá. A Fidesz politikusa szerint ezért mindenképpen szükséges, hogy az ügyben érintett ügyvédek hozzák nyilvánosságra, mennyit kaszáltak a börtönbizniszen.

Budai Gyulát kérdezték Niedermüller Péter (DK) erzsébetvárosi polgármester azon kijelentéséről, amelyben "rettenetes képződménynek" nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket.

A kormánypárti képviselő válaszában elmondta, a baloldali és liberális jogvédő szervezeteknél továbbra is működik a kettős mérce, hiszen míg a nekik tetsző kérdésekben megszólalnak, addig más témákban nem nyilvánulnak meg. Kiemelte, a Fidesz ezért még mindig várja, hogy ezek a szervezetek is foglaljanak állást Niedermüller Péter kijelentéséről, ami ellen csütörtökön több ezren tiltakoztak.