Felkavarta a helyieket a brutális sályi gyilkosság

Vágólapra másolva!
Sokkolta Sály lakóit a csütörtöki gyilkosság híre. A magányosan élő 61 éves B. Hajnát egy karóval verhette agyon gyilkosa.
Vágólapra másolva!

Sokkolta a helyieket a Sályi gyilkosság, a falubeliek nem értik, miért kellett meghalnia az elismert néprajzkutatónak, B. Hajnának - írja helyszíni riportjában a Blikk. A nő holttestére csütörtök reggel talált rá gondozónője, a gyilkossággal gyanúsított 21 éves férfit pár órán belül elfogták a rendőrök.

"Mindenki szerette őt. Mindig volt egy kedves szava mindenkihez. Ide is gyakran bejárt vásárolni" - mondták el a lapnak a helyi kisbolt dogozói. Egyikük azt is hozzátette, hogy a rendőrök csütörtökön dél körül érkeztek, és még másnap is a helyszínen voltak.

- mondták a helyi kisbolt alkalmazottai.

Be volt kamerázva a környék

A Blikk úgy tudja, hogy a nőt 21 éves támadója

egy karóval verhette agyon.

"Azt beszélik, hogy többször járt már Hajna házában, mi több, meg is fenyegette őt" - mondta az egyik helybéli, aki szerint azt senki nem tudta, hogy a férfinek mi oka lehetett erre. Már csak azért sem, mert a falubeliek szerint a magányosan élő nőnek pénze nem nagyon volt, talán egy-két ékszer lehetett a lakásában.

A kis borsodi település lakóit felkavarta az eset, hiszen Sályon az elmúlt évtizedekben nem történt gyilkosság.

"Nem messze egy házba, már betörtek, ezután kamerarendszert szerelték fel a főtéren" - mondta egy szomszéd. A lap úgy tudja, hogy a rendőrök munkáját is ezek a felvételek segítették.

Órákon belül azonosították a lehetséges elkövetőt

A néprajzkutatóként dolgozó 61 éves

B. Hajna holttestére csütörtök reggel talált rá gondozója a nő lakásában.

A rendőrök a bejelentést követő pár órán belül azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, a 21 éves T. Dávidot. A férfit pénteken dél körül el is fogták a rendőrök és kihallgatták.