Február 1-től százszázalékos a meddőségi kezelések, gyógyszerek támogatása

Vágólapra másolva!
Február 1-től százszázalékos a meddőségi kezelések, illetve a meddőségi kezelésekben használt gyógyszerek támogatása - írja közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI).
Vágólapra másolva!

A tárca azt is hozzáteszi, hogy az új vizsgálatok közfinanszírozásba történő bevonására a kormány éves szinten több mint 9 milliárd forintot biztosít, míg a már közfinanszírozásban levő gyógyszerek esetében a támogatás emelésére, illetve a korábban nem közfinanszírozott gyógyszerekre évi 1,6 milliárdot forintot fordít az állam.

A minisztérium szerint ezzel az intézkedésekkel akár több százezer forintot is spórolhatnak a rászoruló párok. Az állami intézetekben történő fejlesztéseknek köszönhetően,

akár több mint 4000 újszülött jöhet világra 2022-re.

A meddőség kezelésére szolgáló gyógyszerek február 1-jétől válthatók ki maximális, 100 százalékos támogatással, a vényeket a kezelés végzésére finanszírozási szerződéssel rendelkező kijelölt intézmények, szülészet-nőgyógyászatok szakképesítéssel rendelkező szakorvosai írhatják fel.

– Magyarország kormánya prioritásként kezeli a családok, köztük a meddőséggel küzdő párok támogatását – írja az EMMI. Ahogy fogalmaznak

javuljon a meddőségi ellátásokhoz való hozzáférés, és minden meddőséggel küzdő pár magas színvonalú kezelésben részesülhessen.