Több mint 20 éve ünnepeljük február 1-jén a Civilek Napját

Vágólapra másolva!
Már több mint 20 éve február elseje a Civilek Napja. A civil szervezetek felelősségvállalása, társadalmi munkája, jelenléte nélkülözhetetlen a mindennapokban, tevékenységük kiegészíti és összeköti az államiszereplőket, a vállalkozásokat és a társadalmat. Ezért a Századvég Alapítvány kiemelt céljának tekinti a valódi civil szervezetek támogatását, a civil szektor megerősítését - írja közleményében az alapítvány.
Vágólapra másolva!

Mint írják, a Századvég Alapítvány büszke arra, hogy 2012 óta a Budapesti Civil Információs Centrum cím birtokosa. A Centrum több mint hét éve azon dolgozik, hogy a vele kapcsolatba lépő több ezer civil szervezet elégedett legyen egy-egy szolgáltatásának igénybevételét követően.

4000 budapesti civilszervezettel léptek kapcsolatba

Azok a civil szervezetek, akik a Budapesti CIC-hez fordulnak, leginkább a kis taglétszámú, induló vagy elöregedőben lévő, de egyértelműen a minimális anyagi keretből gazdálkodó civil szervezetek közül kerülnek ki, akik nem tudják finanszírozni egy állandó szakmai segítséget nyújtó professzionális stáb működését.

A CIC szolgáltatásai kifejezetten ezekre a szervezetekre fókuszálnak, elsősorban az ő problémáikra nyújtanak hathatós megoldást

fejlesztő információs előadások, képzések, tréningek, interaktív foglalkozások keretében.

2012 óta a Centrum 530 rendezvényt bonyolított le, közel 4000 budapesti civil szervezettel lépett kapcsolatba, körülbelül 60 képzést szervezett, melynek keretén belül

480 civil szervezeti képviselő kapott kiemelkedő oktatást.

A Centrum célja, hogy a következő években is hasonlóan magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtson, és törekszik a folyamatos megújulásra is.

Támogatni egy önfenntartó civil társadalom létrejöttét

A Centrum jövőbeli céljául tűzték ki egyrészt a civilek motiváltságának fenntartását a szervezetük fejlesztéséhez, bővítéséhez és magasabb, professzionálisabb szintre emeléséhez, ezzel

támogatva egy önfenntartó, stabil lábakon álló civil szektor felépülését,

amely nem pályázatról pályázatra él, és nem, vagy csak alig függ az állami forrásoktól, egyre letisztultabban és reálisabban tud gondolkodni a céljairól, egyértelműen meg tudja fogalmazni misszióját, tevékenységével pedig létező és megoldásra váró társadalmi problémákra reflektál.

A Centrum kiemelt célja a jövőben is, hogy segítséget nyújtson a budapesti civil szervezeteknek abban, hogy könnyebben alkalmazkodhassanak a megújult működési környezethez, valamint erősítse a szektoron belüli és szektorközi együttműködést.

A Budapesti Civil Információs Centrum tevékenységével, rendezvényeivel kapcsolatban további információ a Századvég Alapítvány weboldalán érhető el.